Educine
Destinataris
Principalment va adreçat a l'alumnat dels estudis de la Facultat d'Educació, tot i que està obert a tota la comunitat universitària. Les activitats estan vinculades a les competències dels estudis de la Facultat d'Educació i coordinades pel professorat de la mateixa facultat.
Informació important per als alumnes de les seus d'Eivissa i Menorca, i els què estau matriculats als graus amb les modalitats en línia:
Per registrar la vostra assistència, cal que el dia abans de la projecció, envieu un correu electrònic a <llorens.gelabert@uib.cat> informant de la vostra connexió per zoom.
Lloc i horari
A les 12 hores, a l’aula magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya.
Calendari
Atenció! aquí teniu el calendari actualitzat
IMPORTANT: La projecció prevista per al 14 de maig s'ha postposat al cicle d'Educine 2025-26.
Activitat reconeguda per al passaport cultural
Segona sessió
Et convidem a descobrir una obra mestra del cinema espanyol que explora el poder transformador de l'educació.
A través dels ensenyaments de Don Gregorio, un mestre que promou la curiositat i el pensament crític, la pel·lícula reflecteix l'impacte que un educador pot tenir en la comunitat d'un petit poble gallec.
Iniciarem la sessió amb la intervenció del professor Antón Costa, que va conèixer el mestre en qui es va basar el personatge de Don Gregorio, aportant una perspectiva única i enriquidora.
Coordina
Durada
Tercera sessió
Exercici cinematogràfic basat en una història real que combina memòria col·lectiva i educació. La pel·lícula gira en torn a la figura del mestre Antoni Benaiges, un docent tarragoní que aterrà l’any 1934 al poble de Bañuelos de Bureba (Burgos). Persona d’ideals republicans, compromès amb l’educació democràtica, coeducativa i laica, implementà durant la seva estada al municipi algunes de les metodologies actives propugnades pel cèlebre mestre francès Célestin Freinet. Ens aproparem, a través d'aquest film, a la figura d’un d’aquells docents dels anys trenta del segle passat que cregué fermament en el model escolar republicà. El seu compromís amb els ideals educatius, i sobretot polítics, de la República condicionaren el seu rumb, un cop esclafí el cop d’estat militar del juliol de 1936. Una història cruenta, de dolor, però també, plena d’optimisme, on l’educació té un paper transformador en la formació d’uns infants de la ruralia burgalesa, als quals Benaiges els prometé que els portaria a veure el mar. Un anhel que...
Coordina
Gabriel Barceló Bauzà
Durada
Lloc
Important
Organitza