Vetllada camusiana
Organització: Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta. Servei d’Activitats Culturals i Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus
El divendres 27 de maig a les 19.30 hores a Ca n’Oleo (Palma)
«Els historiadors del dia a dia»
Diàleg entre Manuel Arias Maldonado i María Santos-Saiz
Manuel Arias Maldonado, catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Màlaga. Ha estat becari Fulbright a la Universitat de Berkeley (2004-2005); Salvador de Madariaga, en el Rachel Carson Center de la Universitat de Munic (2011), i en el Departament d'Estudis Ambientals i Animals a la Universitat de Nova York (2017). Es autor, entre altres llibres, de La democracia sentimental. Política y emociones en el siglo XXI (Página Indómita, 2016), Antropoceno. La política en la era humana (Taurus, 2018), (Fe) Male Gaze. El contrato sexual en el siglo XXI (Anagrama, 2019), Nostalgia del soberano (La Catarata 2020), Desde las ruinas del futuro: Teoría política de la pandemia (Taurus 2020) i Abecedario democrático (Turner 2021). És col·laborador habitual de la Revista de Libros (on té un blog, «Torre de Marfil»), Letras Libres, Revista de Occidente, Cuadernos Hispanoamericanos o Lettre International. Dirigeix l’Aula de Pensamiento Político del Centro Cultural La Malagueta, a Màlaga, i és columnista a The Objective i a l’edició nacional d’El Mundo. Ha prologat l’edició espanyola dels textos de Camus per a Combat (La noche de la verdad, Debate, 2021).
María Santos-Saiz, doctora en Ciències de la Informació, professora de Periodisme a l’Institut de Periodisme Bordeus Aquitània, de la Universitat Montaigne de Burdeus, la direcció del qual va assumir de 2006 a 2012. Es membre de la Societat d'Estudis Camusians i autora de diversos llibres: Albert Camus, periodista (Libros.com, 2016), Le dernier Goya. De reporter de guerre à chroniquer de Bordeaux (éditions Cairn, 2020), L’élite journalistique et son pouvoir (Editions Apogée, 2006), Espagnols à Bordeaux et en Aquitaine (SudOuest, 2006), entre d’altres. Abans de dedicar-se a la docència, fou redactora de la secció de Cultura i dels suplements Culturas y Libros de Diario 16 i redactora en cap de la revista internacional Españoles en el Mundo. Col·labora en diverses publicacions a França i Espanya.
Accés gratuït fins a completar la cabuda: 60 places
Inscripció
<sac@uib.cat>