XI Jornades de Cultura Portuguesa 2022

Segona sessió

Amb André Tecedeiro

El dijous 19 de maig de 2022 a les 12.30 h a l'aula 3 de l’edifici Ramon Llull

André Tecedeiro (1979) és un dels poetes més destacats del panorama cultural portuguès, artista plàstic i figura relacionada amb les arts escèniques. 

André Tecedeiro és llicenciat en Pintura i en Psicologia i té un màster en Arts Visuals i en Psicologia dels Recursos Humans, del Treball i de les Organitzacions.
Ha treballat en arts plàstiques durant quinze anys, i ha realitzat desenes d’exposicions.
A Portugal, ha publicat Rebento-Ladrão (Tea for One, 2014), Deitar a Trazer (Douda Correria, 2016), O Número de Strahler (Do Lado Esquerdo, 2018), A Arte da Fuga (Do Lado Esquerdo, 2019) i A Axila de Egon Schiele (Porto Editora, 2020). Al Brasil, A Axila de Egon Schiele (Edições Macondo, 2021) i, a Colòmbia, El Cuerpo del Fugitivo (Ediciones Vestigio, 2022).
El 2021 va escriure Joyeux Anniversaire, per al Teatro Meia Volta, cosa que va obrir el camí a diversos projectes en l’àrea de la dramatúrgia.
El seu treball va ser tema d’una sessió del Clube dos Poetas Vivos (Teatro Nacional D. Maria II, 2019), d’una lectura dramatitzada del cicle Da Voz Humana (Livraria Ferin, Lisboa, 2019) i de diversos programes de ràdio i podcasts.

La seva visita, a més de ser un pretext per conèixer millor la seva obra i el seu pensament, ens permetrà dur a terme una sèrie d'activitats juntament amb els nostres alumnes. Emmarcada en les celebracions del Dia de la Llengua Portuguesa (5 de maig), el 19 de maig, l'autor participarà en un taller d'escriptura i lectura de poesia amb els alumnes, en l'espai de la classe. També es farà una sessió de lectures de poesia en un espai a Palma obert al públic (Notícia dels mitjans de comunicació).

Organització:

Perfecto Cuadrado Fernández i Lourdes Pereira

Activitat computable a les assignatures 20881 i 20852