Introducció a l'àrab

 Cultures del món

Lloc
Aula 22. Edifici Sa Riera
Places
15
Dates i Horari
18 i 19 de febrer de 2022. Divendres, de les 17 a les 20 hores, i dissabte, de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 19 hores.
Durada

10 hores

Preu
  • 25€: Estudiants de la UIB, desocupats i jubilats.
  • 30€: Altres

 Matrícula


 

  Matrícula oberta

Salam aleikum!

Us heu demanat mai què volen dir aquests signes tan estranys, cuquetes i puntets a dalt i a baix? Voldríeu desxifrar què diuen? Apuntau-vos a un petit seminari d’introducció a la llengua àrab que farem a la Universitat el mes de febrer de 2022. El divendres 17 horabaixa i el dissabte 18 durant tot el dia aprendreu l’alfabet i a dir unes quantes frases de presentació, salutació, etc., per poder comunicar-vos si viatjau a un dels molts països on  parlen aquest idioma.

L’àrab és una macrollengua de la família semítica, com l’arameu, l’hebreu, l’accadi, el maltès i similars. És el cinquè idioma més parlat al món i és oficial a vint països, cooficial a sis i una de les sis llengües de l’ONU.

L’àrab modern (MSA) és descendent de l’àrab antic. És la forma estandarditzada que fan servir els mitjans de comunicació, i té molts dialectes locals, dividits en dues grans famílies: mashrequina (orientals) i magrebina (occidentals).

La professora, Maha Yakoub, d’origen palestí, fa més de deu anys que viu a Itàlia. És una reconeguda professora, i el seu canal de YouTube (https://www.youtube.com/user/learnarabicwithmaha) té milers de seguidors de tot el món.

Imparteix classe en línia i també cursos presencials a Jerusalem, quan la COVID-19 ho permet.

És autora del llibre Instant Arabo (Gribaudo, 2017; al 2021 va per la 5a edició), un manual que facilita l’aprenentatge d’un idioma que sembla impossible.

El seminari serà impartit en anglès i àrab, però, si no dominau l’anglès, que això no sigui un impediment. Maha parla perfectament l’italià i hi haurà suport en català/castellà.

Si us interessa la cultura àrab; si us voleu divertir intentant reproduir els sons guturals que s’han de pronunciar per dir la paraula «taronja» en àrab; si voleu entrenar el cervell mentre apreneu un idioma totalment diferent; si voleu descobrir que en àrab «mesquí» té el mateix significat que a Menorca… Si us voleu divertir, apuntau-vos-hi!

Ens veiem al febrer, yalla!

Salam aleikum!

Sign up for a small introductory seminar to the Arabic language that will be imparted at the University in February 2022. It will be done on Friday 17th afternoon and Saturday 18th throughout the day. The alphabet, some introductory phrases, greetings, etc… will be taught so you can communicate if you travel to one of the many countries where this language is spoken.

Maha Yakoub, of Palestinian origin, has lived in Italy for more than ten years. She is a renowned teacher, and her YouTube channel has thousands of followers from all over the world:

https://www.youtube.com/user/learnarabicwithmaha

She teaches online classes and also face-to-face courses in Jerusalem, when COVID-19 allows it.

She is the author of the book Instant Arabo (Gribaudo, 2017; which is already in its 5th edition in 2021), a manual that facilitates the learning of a language that seems, at first, impossible.

The seminar will be taught in English and Arabic. Maha speaks Italian perfectly and there will be support in Catalan / Spanish as well.

See you all in February, yalla!