Tres Duelos

José Luis Guerín                                        +info del cicle Cinema d'autor

Lloc
Estudi General Lul·lià. Carrer de Sant Roc, 4, Palma
Data
21 de març de 2024
Horari
19 hores
Entrada
En cas que vulgueu assistir a aquesta sessió, reservau plaça a <sac@uib.cat> fins a les 12 hores del mateix dia, o anau directament a l'Estudi General.
Preu
de franc
Presentació

José Luis Guerín, director

 


 

FITXES TÈCNIQUES

Títol original: Recuerdos de una mañana

Any: 2011
Durada: 47 minuts
País: Corea del Sud
Direcció: José Luis Guerín
Guió
:José Luis Guerín
Música: Johann Sebastian Bach
Fotografia: José Luis Guerín
Companyies: Coproducció Corea del Sud-Espanya; Jeonju International Film Festival, Jeonju International Film Festival
Gènere: documental, migmetratge

Sinopsi

Acabat d'arribar a un apartament de l'Eixample de Barcelona, vaig adoptar el costum d'enregistrar amb certa regularitat les fulles de l'arbre que emmarcava la meva finestra. 

A través d'aquestes imatges, desprovistes d'altra intenció que no fos la d'observar i acompanyar els canvis d'estació, vaig anar prenent consciència de les presències que s'entreveien rere les branques, a la façana de davant. D'entre totes, m'encuriosia la figura d'un home jove que tocava la viola al balcó. Els seus exercicis musicals suposaven una presència quotidiana i familiar per als veïns, que s'hi referien com «el violinista». Quan vaig saber el seu tràgic final i la commoció que va suposar per al veïnat, vaig decidir recuperar aquelles imatges capturades atzarosament en el devenir de les estacions.

Títol original: Correspondencias con Jonas Mekas. Carta núm. 3

Any: 2011
Durada: 9 minuts
País: Espanya-França
Direcció: José Luis Guerín, Jonas Mekas
Guió
: José Luis Guerín, Jonas Mekas
Companyies: Acción Cultural Española, Centre de Cultura Contemporania de Barcelona (CCCB), Centro Cultural Universitario Tlatelolco
Gènere: documental, cinema experimental

Sinopsi

La notícia de l'assassinat de la crítica Nica Bohinc em va arribar quan duia a terme un intercanvi de cartes cinematogràfiques amb el cineasta Jonas Mekas. Va sorgir llavors la necessitat gairebé terapèutica de dedicar-li aquesta carta Núm. 3, que va alterar el desenvolupament posterior de la nostra correspondència.

Títol original: For Heddy

Any: 2020
Durada: 5 minuts
País: Holanda
Direcció: José Luis Guerín
Guió
:José Luis Guerín
Fotografia: José Luis Guerín
Gènere: documental

Sinopsi

La meva amiga i cineasta Heddy Honigman, que sabia que s'acostava la seva fi, em va demanar un curt a manera de «regal», que s'integraria en el seu llargmetratge-testament «No hi ha camí». El títol de la peça havia de ser: «For Heddy», i no havia de superar els cinc minuts de durada.