Cinefòrum Eivissa 2024-25. Hivern
Coordinació: Amable Palacios i José Francisco Ruiz
Lloc: Consultau cada pel·lícula
Dates: del 17 de gener al 14 de març de 2025. Consultau cada pel·lícula
Horari: Consultau cada pel·lícula.
Projeccions en VOSE.
Activitat de franc.
Activitat reconeguda per al passaport cultural de la UIB
La varietat estilística i temàtica és el principal tret del Cicle d’Hivern de 2025 del Cinefòrum Eivissa:
17 de gener, 18.15 hores. Seu universitària d'Eivissa i Formentera
Un amor, d’Isabel Coixet (Espanya, 2023)
És una adaptació brillant de la novel·la homònima de Sara Mesa. Ens mostra un drama del nostre temps: una dona jove que s'ha mudat a un poblet per fugir de la vida urbana rep una inquietant proposició íntima. Una realitat tan oculta com freqüent en aquest i en altres entorns. Per comentar la pel·lícula, comptarem amb l'ajuda de la cineasta argentina Daniela Cugliandolo, autora que en un cicle anterior ens va mostrar les seves avantguardistes filmacions.
Convidada: Daniela Cugliandolo
24 de gener, 18.30 hores. Seu universitària d'Eivissa i Formentera
Contraté a un asesino a sueldo, d’Aki Kaurismäki (Finlàndia, 1990)
És una comèdia sobre un oficinista que entra en crisi vital quan és acomiadat de la feina per un reajustament de plantilla. La pel·lícula té el personalíssim estil del director, Aki Kaurismäki: to paròdic, diàlegs breus, posada en escena i interpretacions molt sòbries (entre les quals, la de J. P. Léaud, l’actor fetitxe de François Truffaut).
El Grup Prosalut Mental del Col·legi Oficial d'Infermeria (COAIBA) ens ajudarà a debatre sobre aquest film.
Convidats: COIBA
7 de febrer, 18.15 hores. Conservatori d’Eivissa
Vides passades, de Celine Song (EUA, 2023)
És la pel·lícula amb la qual Celine Song ha debutat de manera brillant. Es tracta d'un drama romàntic en què la jove directora mostra els anhels vitals d'un parella que es va trencar fa algun temps i que ara, tal vegada, es pot retrobar. L'enyorança de l'amor perdut, la solitud i la cerca de la pròpia identitat es mostren amb una delicadesa extraordinària. La presentarà Carme Vidal, cineasta eivissenca establerta als Estats Units, país en el qual ha rebut nombrosos premis pels seus treballs cinematogràfics i televisius.
Convidada: Carmen Vidal
21 de febrer, 18.15 hores. Conservatori d’Eivissa
Vértigo, d’Alfred Hitchcock (EUA, 1958)
Una de les millors obres d'Alfred Hitchcock i una de les grans pel·lícules del cinema de totes les èpoques. Els seus múltiples aspectes (obsessió amorosa, construcció d'una feminitat fantasmagòrica, protagonista masculí amb trauma psicològic, ús expressiu del color, narració autoconclusiva, etc.) seran abordats en el debat. Carles Fabregat, escriptor, promotor de nombroses iniciatives culturals i crític cinematogràfic amb una llarga trajectòria, presentarà aquest complex drama i el seu rerefons freudià.
Convidat: Carles Fabregat
14 de març, 18.15 hores. Conservatori d’Eivissa
Chinatown, de Roman Polanski (EUA, 1974)
El cicle acaba amb Chinatown (1974), una pel·lícula fosca i captivadora en la qual Roman Polanski ens submergeix en una trama de corrupció a Los Angeles servint-se d'un guió modèlic. Amb aquesta cinta va fer un homenatge al cinema negre dels anys quaranta, però la pel·lícula és molt més que un film de gènere i té la particularitat d'obrir un camp polèmic: els actes monstruosos i les sensacions contradictòries que ens produeixen, d'una banda, la qualitat d'una obra d'art i, de l’altra, la vida privada immoral de l'artista que la crea.
Convidat: Joaquim Seguí