Cinefòrum Eivissa 2023-24

Introducció

El Cinefòrum ofereix un espai per a la reflexió sobre pel·lícules clàssiques, cinema independent nord-americà, creacions cinematogràfiques europees, i especialment les filmades en català. A través del cicle els espectadors podran guaitar als problemes del món i reflexionar-hi. Es tracta d'un cinema finestra, que mostra allò que diàriament roman ocult, i un cinema mirall o d'autoconeixement. L’objectiu és difondre la riquesa i la varietat del cinema, partint de les arrels culturals pròpies i de les característiques d'edat i de formació que tenen els alumnes de la seu de la UIB a Eivissa i Formentera, tant els estudiants de grau com els inscrits a la Universitat Oberta per a Majors.

Experts en cada temàtica participaran en el col·loqui.

Coordinació: Amable Palacios i José Francisco Ruiz

Lloc: Consultau cada pel·lícula

Dates i horari: Consultau cada pel·lícula

Preu: De franc

Activitat reconeguda per al Passaport cultural de la UIB

Cicle Arquitectura i Cinema. Primavera 2024

Del 17 d’abril al 15 de maig de 2024

 Dimecres 17 d’abril, a partir de les 17 hores: visita comentada a la seu universitària a càrrec de Lluís Gascón, arquitecte. A partir de les 18.30 hores, projecció d'El hombre de al lado, de Mariano Cohn i Gastón Duprat (Argentina, 2009), amb la presència de Francisco Rocha. Lloc: Seu d’Eivissa i Formentera (carrer del Calvari, 1, Eivissa).

Dimecres 24 d’abril, a partir de les 18.15 hores: Le Mépris, de Jean Luc Godard (França, 1963), en VOSE i amb la presència de Francisco Rocha. A partir de les 20.15 hores, inauguració i performance Light & Sadows Arquitecture, exposició de fotografies d’Olga Fefilova i Veta Miletina (VOMFRAVE). Lloc: Conservatori Professional de Música d'Eivissa i Formentera (Avinguda d'Espanya, 15, Eivissa).

Divendres 10 de maig, a partir de les 18.30 hores: Blade Runner (Final Cut 2007), de Ridley Scott (EUA, 2007), amb la presència de Luís Orozco. Lloc: Conservatori Professional de Música d'Eivissa i Formentera (Avinguda d'Espanya, 15, Eivissa).

Divendres 15 de maig, a partir de les 18 hores: sessió especial d’òpera filmada amb la projecció de Don Giovanni, de W. A. Mozart. Col·loqui moderat per Xavier Seguí, musicòleg i professor del Conservatori. Lloc: Conservatori Professional de Música d'Eivissa i Formentera (Avinguda d'Espanya, 15, Eivissa).

Realitzades

Cicle de Tardor 2023

Del 6 al 23 d'octubre de 2023

 

 

Cicle d'Hivern 2024

Del 9 de gener al 15 de març de 2024