Cineclub universitari 2023-24

 

Propera activitat
Coordinació
Tomàs Martínez Coronado, professor de la UIB
Horari
Divendres lectius de 18.30 a 21 hores.
 Lloc
Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma)
Preu
de franc
versió
VOSE

 

El Cineclub Universitari va sorgir per iniciativa d'un grup d'alumnes de la Universitat de les Illes Balears. El seu objectiu va ser difondre la passió per la cultura cinematogràfica, mitjançant una programació organitzada entre tots els alumnes que formaven part del Cineclub. Després d'una llarga aturada es reprèn aquesta activitat amb el mateix objectiu. 

Gener. Cicle 50ns aniversaris

12 de gener de 2024

A woman under the influence (John Cassavetes, 1974)

Una nit, Mabel envia els seus fills, Tony, Angelo i Maria, a passar la nit amb la padrina. Però té els seus dubtes: la padrina té un problema amb l'alcohol i actua de manera estranya. Aquella nit, Mabel coneix un home a un bar…

19 de gener de 2024

Amarcord (Federico Fellini, 1973)

Al Borgo San Giuliano, prop de Rímini, l'arribada de la primavera se celebra al tradicional fogueró de la crema de la Bruixa d'Hivern. Els habitants del poble fan bromes entre ells i estan alegres, mentre que els infants de l'escola estan obligats a fer una exhibició per l'arribada al poble d'oficials del govern feixista.

26 de gener de 2024

Murder on the Orient Express (Sidney Lumet, 1974)

El senyor Bianchi, president de la companyia de l'Orient Express, contracta l'investigador belga Hercule Poirot com a guardaespatlles durant el trajecte entre Estambul i Londres. Però una nevada aturarà el tren a prop de Iugoslàvia…

Febrer. Musicals

2 de febrer de 2024

Singin' in the rain (‘Cantant sota la pluja’), Gene Kelly & Stanley Donen, 1952

Un ídol del cinema mut és al cim de la seva carrera. No obstant això, l'arribada del cinema sonor (i d'una jove aspirant a actriu) li canviaran la vida.

9 de febrer de 2024

Top hat (‘Barret de copa’), Mark Sandrich, 1935

Fred Astaire i Ginger Rogers protagonitzen aquest musical classic. Un ballarí americà viatja a Londres, on coneixerà una jove de la qual s'enamorarà perdudament. 

16 de febrer de 2024

The little shop of horrors (‘La botiga dels horrors’), Frank Oz, 1986

És la història d'una florista que cultiva una planta que s'alimenta de sang humana. Un clàssic dels musicals d'horror.

23 de febrer de 2024

Brigadoon, Vincente Minelli, 1954

Dos amics —Gene Kelly i Van Johnson— viatgen a Escòcia, però es perden dins un bosc. Allà troben Brigadoon, un poble màgic que reapareix cada cent anys.

Març. Cinema de terror dirigit per dones

8 de març de 2024

Titane (Julia Ducournau, 2021)

Descobreixen un jove ferit a un aeroport que diu que s'anomena Adrien Legrand, un nin que va desaparèixer fa 10 anys. Per al seu pare, Vincent, això suposa el final d'un malson. Al mateix temps, la regió viu una onada d'assassinats.

15 de març de 2024

Trouble every day (Claire Denis, 2001)

Un matrimoni americà viatja a París de lluna de mel. En realitat, ell cerca una dona amb la qual es va obsessionar: la dona d'un neurocientífic prestigiós. Però no tot és tan senzill com sembla i la situació agafarà un rumb extremadament violent.

22 de març de 2024

A girl walks alone at night (Ana Lily Amirpour, 2014)

A la ciutat de Bad City pot passar qualsevol cosa: entre els personatges marginals, un vampir passeja a la cerca de sang. Western iranià sobre vampirs, amb temes sortits de novel·les gràfiques i la fascinació pel cinema de Lynch.

Abril. Space Opera

12 d'abril de 2024

Dune (David Lynch, 1984)

Primera i lisèrgica adaptació de la novel·la de Frank Herbert: el fill d’un duc de l’espai dirigeix els guerrers del desert d’Arrakis contra l’enemic de la seva família i l’emperador galàctic per la llibertat del seu món.

19 d'abril de 2024

Aelita (Jakov Protazanov, 1924)

L’enginyer Mstislav Sergeievitx Los viatja a Mart, on liderarà una revolució popular contra l’aristocràcia amb l’ajuda de la reina Aelita, que s’ha enamorat d’ell quan l'observava amb un telescopi.

26 d'abril de 2024

La planète sauvage (René Laloux, 1973)

Al planeta Ygam hi viuen unes criatures gegantines anomenades draags, que han domesticat els petits oms, els éssers humans. Però un om aconsegueix escapar…

3 de maig de 2024

On the silver globe (Andrzej Zulawski, 1988)

Un equip d’astronautes arriba a un planeta habitable i forma una societat. Anys més tard, un altre astronauta arribarà al mateix planeta i esdevindrà un messies.

Maig. Almodóvar

10 de maig de 2024

¿Qué he hecho yo para merecer esto? (Pedro Almodóvar, 1984)

Na Gloria, mestressa de casa frustrada, malcasada i addicta a les amfetamines, viu a una casa de barri treballador amb el seu marit, que és taxista, els seus fills i la seva sogra.
17 de maig de 2024

La ley del deseo (Pedro Almodóvar, 1987)

En Pablo i na Tina són dos germans dedicats al món de l'espectacle que viuen marcats pel seu passat. Pablo, enamorat d’en Juan, coneixerà un altre home que farà que la seva vida es compliqui encara més.
24 de maig de 2024

La flor de mi secreto (Pedro Almodóvar, 1995)

Leo Macías és una escriptora de novel·la rosa que no sap què fer: ara, només li surt novel·la negra. El seu marit, militar a Bòsnia, és enfora, i ella sap que ja no l'estima. A més, el termini per entregar la novel·la s'apropa...
 
31 de maig de 2024

Todo sobre mi madre (Pedro Almodóvar, 1999)

Madrid. Na Manuela veu morir el seu fill el dia que fa 17 anys, per haver corregut per aconseguir l'autògraf de l'actriu Huma Rojo. Destrossada, viatja a Barcelona a cercar el pare del seu fill.
 

Curtmetratges de directors i directores illencs

El 5 i 12 de juliol de 18.30 a 21.30 hores.

 

Edició anterior