Cineclub universitari

 

Proper cicle:  Satoshi Kon vs Hollywood

3 de març. Perfect Blue (Satoshi Kon, 1997)
10 de març. Black Swan (Darren Aronofsky, 2010)
17 de març. Paprika (Satoshi Kon, 2006)
24 de març. Inception (Christopher Nolan, 2010)
31 de març. Satoshi Kon, l'Illusioniste (Pascal Alex-Vincent, 2021)

Agustí Villaronga

10 de febrer : 99.9. La frecuencia del terror (Agustí Villaronga, 1997)
17 de febrer: El vientre del mar (Agustí Villaronga, 2021)
24 de febrer: El testamento de María (Agustí Villaronga)


El cicle té lloc del 7 d'octubre de 2022 al 28 de juliol  a les 19 hore l'edifici sa Riera de Palma.

 

El Cineclub Universitari va sorgir per iniciativa d'un grup d'alumnes de la Universitat de les Illes Balears. El seu objectiu va ser difondre la passió per la cultura cinematogràfica, mitjançant una programació organitzada entre tots els alumnes que formaven part del Cineclub. Després d'una llarga aturada es reprèn aquesta activitat amb el mateix objectiu.

Les pel·lícules s'emeten en VOSE.

Activitat de franc

Les projeccions es fan els divendres lectius a les 19 hores a l'edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Satoshi Kon vs Hollywood

3 de març.

Perfect Blue (Satoshi Kon, 1997)

Mima és la cantant d'un famós grup de pop japonès. Degut al fracàs de vendes dels seus àlbums, es decideix apartar-la del grup i donar-li un paper d'actriu de televisió. Però la crisi no acaba allà: descobreix que algú la vigila i penja informació sobre la seva vida a Internet...

10 de març.

Black Swan (Darren Aronofsky, 2010)

Nina, una jove promesa del ballet de Nova York, viu sota la pressió de la seva mare i les exigències de l'èxit i les rivalitats. Aquesta tensió provoca en ella un esgotament nerviós la durà a un estat de confusió on serà incapaç de distingir entre realitat i ficció.

Divendres 17

Paprika (Satoshi Kon, 2006)

La psiquiatra Atsuko Chiba ha desenvolupat un mètode de teràpia revolucionari, gràcies al qual és possible introduir-se dins la ment dels pacients per tractar les seves ansietats. No obstant, algú roba una de les màquines i comença a emprar-la pel seu compte...Divendres 24. Inception (Christopher Nolan, 2010)
Dom Cobb és un expert en l'art d'apropiar-se, durant el somni, dels secrets del subconscient aliè. Aquesta habilitat el fa al mateix temps un fugitiu i un espia valuós. Per tornar a ser una persona normal, ha de dur a terme una estratègia complexa dins les ments dels seus amics i enemics.

24 de març

Inception (Christopher Nolan, 2010)


Dom Cobb és un expert en l'art d'apropiar-se, durant el somni, dels secrets del subconscient aliè. Aquesta habilitat el fa al mateix temps un fugitiu i un espia valuós. Per tornar a ser una persona normal, ha de dur a terme una estratègia complexa dins les ments dels seus amics i enemics.

31 de març

Satoshi Kon, l'Illusioniste (Pascal Alex-Vincent, 2021)

Documental sobre l'obra del cineasta Satoshi Kon, mort el 24 d'agost de 2010 a causa del càncer. Directors, animadors i artistes de tot el món parlaran sobre la seva carrera i influència més enllà del món de l'animació.

3 de febrer

Watership Down (M. Rosen i J. Hubley, 1978)

La pel·lícula que va traumatitzar a una generació de nins anglesos. Ambientada al sud d'Anglaterra, és la història d'un petit grup de conills que, fugint de la destrucció del seu hàbitat, cerquen una nova llar on viure tranquils.

Cicle Agustí Villaronga

10 de febrer

99.9. La frecuencia del terror (Agustí Villaronga, 1997)

Lara presenta un programa de ràdio a la freqüència 99.9, sobre fenòmens paranormals. Un dia, en directe, rep la notícia de la mort d’un amic seu, trobat a un cementiri rural en unes circumstàncies molt estranyes...

17 de febrer

El vientre del mar (Agustí Villaronga, 2021)

Juny de 1816. En plena restauració monàrquica, la fragata francesa Alliance naufraga davant la costa del Senegal. Inspirada en la història de la fragata real, La Méduse, la pel·lícula narra una història de supervivència i follia.

24 de febrer

El testamento de María (Agustí Villaronga)

Adaptació teatral del conte de Colm Tóibín, on es dóna veu a Maria, la mare de Jesús. Però qui parla no és la verge ni la santa, sinó una mare jueva, habitant dels confins orientals d’un imperi romà on domina el sincretisme religiós i la inestabilitat política.
 

Cicle de gener 

13 de gener

Spiderman: Into the Spiderverse (Peter Ramsey, Rodeny Rothman i Bob Persichetti, 2018)

A un univers paral·lel on Peter Parker ha mort, un jove de secundària anomenat Miles Morales és el nou Spiderman. No obstant això, quan un mafiós ambiciós construeix un portal entre universos, Miles descobrirà que no és l’única versió de Spiderman…

27 de gener

Kirikou et la sorcière (Michel Ocelot, 1998)

Inspirat en les llegendes de l'Àfrica Occidental, conta la història de Kirikú, un al·lot minúscul però d'una intel·ligència i generositat fora sèrie, que vol ajudar als habitants d'un petit poble que sofreix sota el poder de la bruixa Karaba.

Cicle del desembre

2 de desembre

I'm thinking of ending things (Charlie Kaufman, 2020)

Encara que té dubtes sobre la seva relació, una jove viatja en cotxe amb la parella fins a la granja dels sogres, on comença a qüestionar-se tot el que es pensabva que sabia.

9 de desembre

Fargo (Joel i Ethan Coen, 1996)

Un home tímid, casat amb la filla d'un milionari, decideix contractar dos delinqüents per segrestar la dona i així extorquir el sogre.

16 de desembre

Els dublinesos (The Dead. John Huston, 1987)

Basada en el relat més famós de James Joyce, la pel·lícula ens convida a una Nit de Reis marcada pel record d'aquells que ja no són amb nosaltres.

Cicle Audrey Hepburn

4 de novembre

Vacaciones en Roma (William Wyler, 1953)

Durant una visita a la Ciutat Eterna, Ana, una jove princesa d'un regne centreeuropeu, tracta d'evitar les obligacions protocol·làries visitant la ciutat d'incògnit…

11 de novembre

Funny Face (Stanley Donen, 1957)

El fotògraf d'una coneguda revista de moda cerca una model que no sigui típica. La casualitat el duu a una llibreria parisenca on, de manera inesperada, descobrirà una jove i tímida llibretera.

18 de novembre

Historia de una monja (Fred Zinnemann, 1959)

Una jove belga de família burgesa entra com a novícia a un convent. Després d’agafar els hàbits, serà enviada com a infermera al Congo, que en aquell moment viu sota el brutal règim colonial belga.

25 de novembre

La calumnia (William Wyler, 1961)

Karen y Martha són les directores d'una exclusiva escola per a nines, on hauran de tractar amb la venjança d'una alumna malintencionada que sap més del que hauria de saber…

«Terror dels 60 a Anglaterra i als EUA»

Divendres 7 d’octubre

The Mask of the Red Death (Roger Corman, 1964)

Adaptació lliure del relat d’Edgar Allan Poe. La història transcorre al palau del príncep Pròsper (Vincent Price), ple de vida i de balls, enmig d’una regió assolada per una malaltia estranya i mortal: la mort vermella.

Divendres 14 d’octubre

The Plague of the Zombies (John Gilling, 1966)

Vudú i zombis a un petit poble de Cornualla (Anglaterra), reflex dels temors d’un país que no feia ni 10 anys encara tenia un imperi colonial.

Divendres 21 d’octubre

Invocation of my Demon Brother (Kenneth Anger, 1969) i Lucifer Rising (Kenneth Anger, 1981)

Dos curtmetratges del director underground Kenneth Anger, icona del cinema surrealista, queer i ocultista dels anys 60-70. Ell mateix és membre del cult Thelema, fundat pel mag Aleister Crowley.

Divendres 28 d’octubre

Village of the Damned (Wolf Rilla, 1960)

Clàssic indiscutible de la imatgeria del terror, Village of the Damned (‘El pueblo de los malditos’, a Espanya) narra la història d’un petit pobre britànic que cau en un somni profund sense cap raó aparent…

Edició anterior