Cineclub universitari


  

El Cineclub Universitari va sorgir per iniciativa d'un grup d'alumnes de la Universitat de les Illes Balears. El seu objectiu va ser difondre la passió per la cultura cinematogràfica, mitjançant una programació organitzada entre tots els alumnes que formaven part del Cineclub. Després d'una llarga aturada es reprèn aquesta activitat amb el mateix objectiu.

Les pel·lícules s'emeten en VOSE.

És una activitat gratuïta

Les projeccions es fan els divendres lectius a les 19 hores a l'edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma. 

Programa

 

Cicle Giallo

 

6 de maig

Seis mujeres para el asesino (Mario Baba, 1964)

Un saló d'alta costura italiana es convertirà en l'escenari d'una sèrie d'assassinats a mesura que les models són perseguides pel seu passat...

13 de maig

Bahía de sangre (Mario Baba, 1971)

Una badia de la Mediterrània, objecte de grans ambicions, es veurà tacada per la sang d'una sèrie de sàdics assassinats.

20 de maig

Angustia de silencio (Lucio Fucci, 1972)

Els habitants d'un petit poble de la Lucània veuen aterrits l'aparició de cadàvers de nins...

27 de maig

Phenomena (Dario Argento, 1985)

La filla d'un actor famós (Jennifer Connelly) ingressa en un internat aïllat a les muntanyes de Suïssa. Però, el que havia de ser una estada tranquil·la esdevindrà un malson.

Cicles Realitzats

8 d'octubre

¿Quién puede matar a un niño?

Narciso Ibáñez Serrador, 1976

Una parella de turistes britànics passen l’estiu a Eivissa i decideixen viatjar a la petita illa d'Almanzora, des del port de Benavís. Però, en arribar-hi, descobreixen que a l'illa totes les cases estan abandonades i que no hi ha ningú excepte, potser, una colla de nins...

15 d'octubre

Suspiria

Dario Argento, 1977

La jove Suzy Bannion, estudiant de ballet, viatja a Alemanya per ser alumna de la prestigiosa acadèmia de dansa Tanz, a Friburg. Però la nit de la seva arribada coincideix amb la desaparició d'una alumna de la mateixa escola...

22 d'octubre

La profecía

Richard Donner, 1976

Després de la mort brutal de la cuidadora del seu fill, l'ambaixador americà al Regne Unit i la seva dona començaran a viure fets molt estranys relacionats amb el seu fill adoptiu Damien.

29 d'octubre

Halloween

John Carpenter, 1978

Quinze anys després d’assassinar la seva germana la nit de Halloween de 1963, Michael Myers s'escapa del manicomi i torna a la petita ciutat de Haddonfield per acabar la feina.

CICLE DE CINEMA COREÀ

Dia 5 de novembre

La doncella

Director: Park Chan-wook
Any: 2016
Durada: 145 min.
Sinopsi: Corea, dècada de 1930, durant la colonització japonesa. Una jove, Sookee, és contractada com a criada d'una dona japonesa rica, Hideko, que viu reclosa en una gran mansió sota la influència d'un tirà. Sookee té un secret i, amb l'ajuda d'un estafador que es farà passar per un comte japonès, planeja fer qualque cosa per Hideko...

Dia 12 de novembre

Hierro 3

Director: Kim Ki-duk
Any: 2004
Durada: 95 min.
Sinopsi: Tae-suk és un jove que ocupa temporalment habitatges quan els propietaris no hi són. Mai no hi roba ni hi provoca danys. En realitat, és una mena de fantasma que dorm en llits d’altri, menja el que troba a la nevera d'aquests estranys i retribueix la seva hospitalitat forçada fent la bugada o arreglant alguna avaria domèstica.

Dia 19 de novembre

En la playa sola de noche

Director: Hong Sang-soo
Any: 2017
Durada: 101 min.
Sinopsi: relat intimista que segueix la jove actriu Young-hee, que acaba de sortir d'una efímera relació extramatrimonial. Decidida a dedicar-se un temps a ella, parteix a la ciutat alemanya d'Hamburg per reflexionar sobre la seva vida.

Cine Fantàstic

3 de desembre

El espinazo del diablo

(Guillermo del Toro, 2001)

Sinopsi: acabada la Guerra Civil, l'orfenat de Santa Lucía acull els fills del bàndol republicà. L'arribada de Carles, un al·lot de deu anys, alterarà la rutina habitual del centre, a mesura que els fantasmes del passat reapareixen.

10 de desembre

The Green Knight

(David Lowery, 2020)

Sinopsi: inspirada pel poema del segle XIV sobre Sir Gawain, relata la història del cavaller rei Artús, el qual, a partir d’un banquet reial, estarà condemnat pel seu honor a participar en un combat que, molt probablement, li costarà la vida.

17 de desembre

Uncle Boonmee recuerda sus vidas pasadas

(Apitchapong Weerasethakul, 2010)

Sinopsi: l'oncle Boonmee passa els darrers dies de vida al camp, amb la família, tant amb els membres que són vius com amb els qui ja són morts. Retirat del món, explorarà les seves reencarnacions anteriors i es demanarà perquè ha emmalaltit.

Cicle de cinema soviètic

 4 febrer

El color de les magranes (Sergei Parajanov, 1969)

Sinopsi: biografia del trobador i poeta armeni Sayat Nova, del segle XVIII. En comptes d'una narració lineal, Parajanov fa una sèrie de quadres vius en què representa de manera molt simbòlica les fases més importants de la vida del poeta entrelligades amb els seus poemes.

 11 febrer

Wings (Larissa Shepitko, 1966)

Sinopsi: basada en la vida de la famosa pilot d'aviació soviètica, Nadezhda Petrovna, que va lluitar contra els alemanys a la Segona Guerra Mundial, l'obra se centra en la seva vida després de la guerra i en les dificultats per intentar conjugar la nova situació amb les imatges del seu passat.

 18 febrer

Come and see (Elem Klimov, 1985)

Sinopsi: duríssima pel·lícula de commemoració dels quaranta anys de la victòria sobre els alemanys. Relata, a través dels ulls d'un nin, tot l'horror de la guerra i la seva pròpia evolució a través del patiment per les massacres sistemàtiques de llogarets bielorussos per part dels alemanys.

 25 febrer

La infància d'Ivan (Andrei Tarkovski)

Sinopsi: primer llargmetratge de Tarkovski. Explica una història semblant a la de Come and see des d'un punt de vista molt més lleuger: Ivan, un nin rus de 12 anys, orfe i que treballa espiant els alemanys...

Cicle Spaghetti Western

 

Divendres 4 de març

El gran silencio (Sergio Corbucci, 1968)

Sinopsi: western sobre la venjança, en què una vídua contracta un mercenari, de malnom 'Silenci', perquè mati l'assassí del seu marit, interpretat per l'enigmàtic Klaus Kinski.

Divendres 11 de març

Lo llamaban Trinidad (Enzo Barboni, 1970)

Sinopsi: una de les pel·lícules més famoses de Bud Spencer. Després de viatjar pel desert, Trinidad descobreix que el seu germà gran ara és el xerif d'un poble petit i decideix fer-li una visita.

Divendres 18 de març

El sabor de la venganza (Joaquín Luis Romero Marchent, 1963)

Sinopsi: un dels màxims exponents del chorizo western. Després de la mort violenta del marit, Louise educa els seus fills orfes de pare amb un únic propòsit: la venjança.

Divendres 25 de març

El día de la ira (Tonino Valerii, 1967)

Sinopsi: Scott és un pobre vagabund que malviu fent nets els carrers d'un poble desèrtic, on tothom es riu d'ell. Un dia, un pistoler veterà apareixerà en escena i li ensenyarà tot el que ha de saber per defensar el seu honor.

Cicle de Cinema Mut

1 d'abril

Faust (Friedrich Wilhelm Murnau, 1926)

Basada en la llegenda homònima i la famosa obra de Goethe, Faust va ser una de les pel·lícules més cares de la seva època. Joia de l'expressionisme alemany, narra la història de l'home que està preparat per lliurar la seva ànima al diable Mefistòfil a canvi de coneixement.

8 d'abril

The Goddess (Wu Yonggang, 1934)

Protagonitzada per Ruan Lingyu, la reina del cinema xinès dels anys trenta, narra les peripècies d'una dona pobra que fa tot el que pot per protegir el seu fill. Pel·lícula cabdal per a la història del cinema xinès.

29 d'abril

La Passion de Jeanne d'Arc (Carl Theodor Dreyer, 1928)

Rouen, 1431. Captiva dels seus enemics, Joana d'Arc, heroïna de la causa francesa i llibertadora d'Orleans, s'enfronta a un judici on, a més de la seva vida, es veu obligada a defensar la seva ànima.