Francesc Amengual Ripoll

(1989)

Llicenciat pel Conservatori Superior de Música de les Illes Balears en les especialitats de violí, amb els mestres Agustín León Ara i José Manuel Álvarez Losada, i de música tradicional, amb els mestres Pep Toni Rubio, Pep Rotger i Tomàs Salom. Actualment cursa quart curs del grau de Direcció d’Orquestra i Cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb els mestres Jordi Mora Griso i Josep Vila Casañas.  

Com a violinista ha format part de les següents formacions o hi ha col·laborat: Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Orquestra Segle XXI de València, Camerata 432 de Barcelona, Orquestra Baetulo de Badalona, Orquestra del Teatre Principal de Palma, Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de les Illes Balears, Orquestra de Grau Mitjà del Conservatori Professional de Mallorca, Orquestra Johannes Palashko de Mallorca, Orquestra de Cambra de Mallorca, Jove Orquestra de la Mediterrània de Mallorca, Jove Orquestra de Sant Cugat, Orquestra Simfònica de Gavà, American Spiritual Ensemble (gira europea), Siurell Big Band, Escola de Música i Danses de Mallorca, Associació Estel del Cocó de Lloseta, Agrupació Cofre Antic d’Inca, Agrupació Sa Sínia de Consell, BOC, entre d’altres.

En la seva tasca docent ha treballat en diferents escoles de música, com ara: Escola de Música de Lloseta, Madre Alberta de Palma, CIDE de Palma, Quatre42 de Palma, Soldofa de Son Ferriol, com també ha treballat com a professor en diferents tallers orquestrals infantils organitzats per la UIB i tallers orquestrals d’estiu de Campanet. Actualment treballa com a professor de violí a l’escola de música Musicaula de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

En la seva formació com a director ha rebut classes magistrals d’Alois Glaßner i Jordi Casals, director i director assistent respectivament de l’Anton Webern Kammachor de Viena. També en les diferents pràctiques i audicions de direcció realitzades a l’ESMUC ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Clàssica i Contemporània de l’ESMUC, el Cor de Clàssica i Contemporània de l’ESMUC, el Cor Alumni, el cor The Beauty Fools i la Camerata 432. També ha dirigit la Coral Saudade de Barcelona, i ha tingut l’ocasió de dirigir diferents assaigs de la Jove Orquestra de Sant Cugat (JOSC) i de l’Orquestra Segle XXI de València. Actualment és el director artístic i un dels fundadors de l’Orquestra Lauseta, orquestra resident al Teatre de Lloseta.