Noves aportacions per a conèixer i explicar a Salvador Dalí, a càrrec de Bartomeu Payeras

 Bartomeu Payeras, Tomeu l'Amo, científic i artista mallorquí que casualment fa alguns anys va descobrir un quadre a la botiga d'un antiquari de Girona que finalment s'ha certificat que era un autèntic Dalí. Després de 27 anys d'estudi, ha elaborat i publicat —en edició digital— el llibre El Nacimiento intrauterino del divino Dalí.

L'estudi d'un quadre ignorat ha permès explicar els enigmes dalinians més importants: com, quan i on crea el seu personatge: el diví Dalí, la seva vida intrauterina, l'assassinat del seu germà, el naixement a partir d'un ou... Segons Nicolas Descharnes, màxim especialista mundial, es tracta d'una obra històrica de Dalí, la seva primera obra surrealista i la primera d'àmbit europeu.

Una investigació de 27 anys ha permès desxifrar el codi numerològic que Dalí utilitzava per encriptar els seus secrets. Fruit de la recerca, ara podem explicar nombrosos textos, declaracions, actuacions..., així com fer una nova lectura de moltes pintures com Las Meninas, Batalla de Tetuan, Estació de Perpinyà..., i els seus rellotges tous, com els que apareixen a Persistència de la memòria.

També tracta de la relació i la influència dels mallorquins Ramon Llull, Gabriel Alomar, escriptor, i Gabriel Alomar, arquitecte, en l'obra daliniana.

Dates

Els dimarts 15, 22 i 29 de novembre de 2016.

Horari

A les 19 hores.

Lloc

Sala d'actes de l'edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma 

Continguts

1. El diví Dalí: un personatge desconegut. Dimarts 15 de novembre de 2016

2. Desxifrant el diví Dalí. Dimarts 22 de novembre de 2016

3. La connexió mallorquina de Dalí: Llull i els dos Alomar, l'escriptor i l'arquitecte. Dimarts 29 de novembre de 2016

Organitza

Institut d'Estudis Catalans de Palma

Suport

Servei d'Activitats Culturals