Escoltar

Llull després de Llull: el llegat contemporani

 Cicle de conferències, dirigit tant a un receptor especialista com al públic en general. Dissenyat per mostrar les tendències actuals en la investigació lul·liana. Hi participen com a conferenciants membres de la Maioricensis Schola Lullistica i del Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona.

Organització

Càtedra Ramon Llull

Horari

A les 19 hores.

Conferències

24 d’octubre de 2019. Ca n’Oleo

Una teologia per als «entesos en lògiques i naturals»

A càrrec de Jordi Gayà, professor del CETEM i de la Facultat de Teologia de Catalunya i Rector de la Maioricensis Schola Lullistica.

 21 de novembre de 2019. Sa Riera, A7

Els Cent noms de Déu de Ramon Llull, entre cristianisme i islam.

A càrrec de Simone Sari, doctor en Filologia Romànica per la Universitat de Siena (2009). Magister de la Maioricensis Schola Lullistica, és investigador postdoctoral del programa europeu Maria Skłodowska-Curie (Horizon 2020) al Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona, i treballa en el projecte de recerca Christianus Arabicus. Ramon Llull (1232-1316): a Vernacular Writer Between Christianity and Islam, en el marc del qual prepara una nova edició crítica dels Cent noms de Déu de Ramon Llull. Forma part del projecte de recerca Recercaixa El llegat trobadoresc en la construcció de la identitat europea: l'aportació de les corts catalano-aragoneses medievals (Universitat de Girona), dirigit per la Dra. Miriam Cabré. (Font: https://manicula.narpan.net/equip/simone-sari).

 3 de desembre de 2019. Sa Riera

Ramon Llull i Anthony Bonner

A càrrec de Lola Badia, doctora en Filologia Romànica per la Universitat Autònoma de Barcelona (1977) i catedràtica de literatura catalana a la Universitat de Barcelona (1983). Ha exercit també la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la de Girona, i ha fet estades al Warburg Institute de la Universitat de Londres, al Raimundus Lullus Institut de la Universitat de Friburg de Brisgòvia i al Pontifical Institute of Mediaeval Studies de la Universitat de Toronto. Des del 1987 coordina el Seminari de Literatura i Cultura de l’Edat Mitjana i l’Edat Moderna (SLIMM) al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. És també responsable del Grup de Recerca Consolidat de Literatura i Cultura Catalanes Medievals, directora del Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona i coordinadora, juntament amb Albert Soler, de la Base de Dades Ramon Llull. (Font: https://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0006627.xml)

15 de gener de 2020. Sa Riera, A7

Què ens diu Ramon Llull sobre la política d’avui

A càrrec d’Albert Soler

3 de febrer de 2020, Sa Riera, A7

«E qui pot los hòmens sanar?» Ramon Llull i la medicina espiritual

A càrrec d’Anna Fernàndez-Clot

12 de març de 2020, Sa Riera, A7

El concepte de «cortesia» a l'Edat Mitjana i la interpretació en l'obra de Ramon Llull

A càrrec de Letizia Staccioli

2 d’abril de 2020, Ca n’Oleo

Del Llibre d'amic e amat de Ramon Llull a les Perles de Jacint Verdaguer

A càrrec de Joan Santanach