Escoltar

Curs teoricopràctic de poda de la vinya

 

Lloc
Classes teòriques i pràctiques a la finca de Can Corró (Inca)
Places
10 per curs
Dates
del 3 al 8 de febrer de 2020
Horari
de les 14 a les 19 hores (adaptació possible)
Durada
35 hores presencials
Preu
des de 53€. Vegeu preus

 

 

 

Matrícula

 Obert el termini de matrícula

La viticultura és un dels cultius fonamentals de les economies de molts de països al món, i particularment al Mediterrani. A les illes Balears, la importància del cultiu de la vinya va ser sempre elevada, però ha tornat a créixer els últims anys, amb increments notables de la superfície de cultiu i del nombre de cellers. En aquest context, hi ha un requeriment de professionals que puguin gestionar aquest cultiu amb un mínim d'especialització, atès que algunes de les tasques, i especialment la poda, són d'especial rellevància i dificultat. A fi de millorar la formació de personal expert en poda, es proposa aquest curs com una clara alternativa de millora de la professionalitat del viticultor i, en definitiva, de la producció i qualitat de les nostres vinyes.
La poda és una de les tasques principals i fonamentals en el cultiu de la vinya, atès que determina la formació de la planta en futurs anys, la densitat de creixement vegetatiu i l'equilibri àrea foliar/collita. Una bona poda es tradueix també en una bona qualitat de la planta i, més a llarg termini, es traduirà en un vi de major qualitat.

Horari

De les 14 a les 19 hores (una hora teòrica i quatre de pràctiques). L’horari és adaptable, segons les prioritats dels alumnes.

Crèdits ECTS de la UIB: en tràmit

Objectius

L'objectiu del curs és ensenyar els fonaments i la pràctica de diferents tipus de poda i conducció del cultiu de la vinya, in situ. Per això el curs es farà en una vinya situada a Inca, Mallorca. A partir de conceptes teòrics, els alumnes podran dur a terme la poda i prendre una decisió davant cada planta.
És molt important que els qui treballin en qualsevol cultiu gaudeixin de les tasques que fan i se sentin que formen part del producte final.

Metodologia

Les classes seran de cinc hores, una hora teòrica i quatre de pràctiques.
Durant les classes teòriques, es donaran les bases i les eines per dur a terme la poda.

Coordinació

Dr. Hipólito Medrano, Dept. de Biologia, UIB

Professorat

Enginyera Agrònoma Cecilia Carámbula


Preu

·              53 euros

o   Alumnes de la UIB, PDI i PAS, personal d’investigació dels instituts de recerca adscrits a la Universitat i Alumni UIB.

o   Qualsevol estudiant, sigui o no universitari. Els estudiants que no siguin de la UIB han de presentar còpia de la matrícula de l’any acadèmic en curs.

o   Desocupats de l’Estat espanyol. Heu de presentar certificat que estau a l'atur un mes abans de l’inici de la matrícula del curs.

o   Jubilats. Heu de presentar còpia del certificat o resolució de l’INSS de la condició de jubilat o còpia de la pàgina de la llibreta on consti el darrer pagament de l’INSS.

 

·              79 euros

    Altres persones interessades.

 

Avaluació: diària.

Destinataris

Totes les persones que desitgin aprendre més sobre el cultiu de la vinya des d'un altre punt de vista, respectant i coneixent les plantes.

Nombre de places

10 per curs.

Per obtenir un certificat heu d'assistir a un 80 per cent de les classes.

Matrícula