Escoltar

Pages, screens and postcards: media and literary tourism in the anglophone world. Seminari

Dates i horaris

El dijous 16 de maig de 2019 de 9.30 a 14 hores 

Lloc

Aula de Graus. Edifici Ramon Llull

Coordinació

Paloma Fresno Calleja i Miquel Pomar Amer, Grup d'Investigació "Literatures Anglòfones Modernes i Contemporànies", Projecte d'investigació: "Política, Estética y Mercadotecnia en las Fórmulas Literarias Populares de Consumo Femenino: Historia, Exotismo y Romance" (HER) Ref. FFI 2016-75130P, (AEI/FEDER, UE)

Descripció

Aquest seminari està pensat per oferir a l'alumnat de grau i postgrau una panoràmica de la interacció que existeix entre la indústria turística i els productes culturals com la literatura, el cinema i les sèries de televisió. L'objectiu és reflexionar sobre com es comercialitzen, consumeixen i perpetuen les representacions de certes destinacions exòtiques, així com les possibilitats i potencials existents de distingir-se en un món cada vegada més globalitzat. Aquests processos s'analitzaran des d'una perspectiva crítica postcolonial que pretén donar llum a les relacions de poder i els discursos que s'articulen a la cultura anglòfona contemporània en determinats contextos.

Destinataris

El seminari és d'interès per a l'alumnat de postgrau, por la seva especialització, així com pel perfil dels conferenciants convidats, i s'inclourà com a activitat computable per al Doctorat de Filologia i Filosofia. Per la temàtica tractada, resulta també d'interès per a l'alumnat del Màster en Llengües i Literatures Modernes, així com per a l'alumnat de la Facultat de Filosofia i Lletres, especialment del Grau d'Estudis Anglesos, i de la Facultat de Turisme. El programa es compon de quatre conferències que tendran una durada total de 4 hores, i totes s'impartiran en anglès.

Programa

9.30 – 10.30 Stijn Reijnders (Erasmus University Rotterdam): “Places of the Imagination. Media, Tourism and Place Attachment”

10.30 – 11.30 Carolina Fernández Rodríguez (Universidad de Oviedo): “Helen Jackson's Ramona: The Battle Cry that Became a Tourist Guide”

11.30 – 12.00 BREAK

12.00 – 13.00 Cristina Cruz Gutiérrez (UIB): “From Dark Tourism to Afropolitan Vindication: Romance, Symbolism and Politics in African Fictions”

13.00 – 14.00 Miquel Pomar Amer (UIB): “From the Page to the Beach: Popular Literature and Tourism”

Nombre de places: 72 (per rigorós ordre d'inscripció)

És una activitat gratuïta però us heu d'inscriure per obtenir el certificat d'assistència.

Formulari de matrícula