La «Cultura millennial», a debat

Cicle de conferències per desmitificar i canviar les idees que es tenen sobre aquesta generació

«Cultura millennial. L'edat de plàstic» és un cicle de conferències impulsat a través del Servei d’Activitats Culturals de la UIB que pretén desmitificar i canviar les idees que es tenen sobre la generació millennial, si és que existeix realment. Les conferències tindran lloc mensualment entre l’octubre de 2018 i el maig de 2019. Al llarg del curs, diferents persones que hagin nascut en aquesta època o que es trobin relacionades amb l'atmosfera millennial participaran al cicle per parlar de diferents temes d'interès per a aquesta generació. El projecte ha estat iniciativa de Yusef Chaib, alumne del Màster en Cognició i Evolució Humana de la UIB, i de Luis Baena, exalumne de la UIB graduat en Dret.

L’activitat s’emmarca en el quarantè aniversari de la UIB, un bon moment per reflexionar sobre les persones que han nascut entre els anys 1981 i 1996 i els motius pels quals aquesta generació difereix de les anteriors.

Cultura millennial.  L'edat de plàstic

Coordinació

Luis Baena Marcos. Graduat en Dret a la UIB, i Joan Guardiola Morillas, graduat en Llengua i Literatura Espanyoles. UIB.

Data i lloc

Divendres, 17 de maig, a les 20 hores

Aula 22 de l'edifici Sa Riera, Palma

Sostres de vidre, discriminació i segregació de les dones en el mercat laboral

A càrrec de Candela Herrera

Luz Candelaria Herrera Carro és una veu del present, però sobretot del futur. No només perquè el que al·lega ens afecta i interessa avui, ara, sinó perquè també es projecta al demà, al futur. La seva figura (graduada en Relacions Laborals i menció en Dret, UPF) s'expandeix per la xarxa i altres plataformes digitals, des de les quals tracta amb mirada crítica i inclusiva una enorme diversitat de temes que ens afecten a tots: des de la seguretat, els riscos empresarials i els articles constitucionals més vulnerats fins a les mesures de discriminació positiva en la contractació indefinida de dones, les polítiques i els plans d'igualtat de gènere, i els fonaments de discriminació indirecta en la legislació laboral, per la defensa de la qual la seva veu brega amb una implicació ostensible. Tots són temes d'actualitat dels quals no ens podem desentendre. Podrem escoltar els arguments de Luz Candelaria i, així, subscriure’ls o rebatre’ls.

 La matrícula és gratuïta, però les places són limitades i cal inscriure-s’hi. Heu de fer-ho a: <eventbrite.es>.

Més informació

sac@uib.cat

Facebook: Cultura Millennial

Instagram: millennialcultura

REALITZADES

«Netflix, Filmin i la síndrome de Grand Theft Auto»

A càrrec de Jaume Ripoll 

El divendres 5 d’octubre de 2018, de les 19 a les 21 hores. 

Jaume Ripoll (Palma, 1977) és el cofundador de l'empresa Filmin, una plataforma de contingut audiovisual d'autor. Es basa en paràmetres no convencionals per poder distribuir el seu producte. Atès que és una plataforma de cinema independent, competeix amb les grans plataformes com HBO o Netflix.

  

¿Existen las generaciones?

 A càrrec d'Ernesto Castro

Divendres 9 de novembre de 2018, de les 19 a les 21 hores.   

Ernesto Castro, professor de filosofia a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat Complutense de Madrid, és famós pel seu canal de YouTube, on no només mostra algunes de les classes i col·loquis que ha realitzat, sinó que també parla de diferents personalitats importants de la comunitat Millennial, com ara músics o youtubers.

«Nuevas propuestas poéticas en el siglo XXI. La poesía como arma cargada de futuro. ¿Por qué escribir poesía? Nuevas voces y generaciones en la calle»

A càrrec de David Castelo

El divendres 15 de febrer de 2019, de les 19 a les 21 hores.

David Castelo Horrach neix a Palma l'any 1987. Cursa els estudis de Treball Social i d’Història de l'Art a la Universitat de les Illes Balears. El món de la cultura, el cinema i l'art formen part de la quotidianitat de David des de molt jove i en diverses formes, especialment en la poesia i el cinema. Escriu poesia, ha publicat el seu primer poemari, Redención (2016), editat per Ruleta Rusa Ediciones.

Ha estat membre de la Junta Directiva de l’associació Xarxa Cinema de CineCiutat, nascuda de la plataforma Salvem els Renoir, en el càrrec de secretari. És coordinador de l'Àrea de Cultura d'Esquerra Unida de les Illes Balears. Coordina l'esdeveniment poètic, cultural i literari Peleando a la Contra juntament amb els poetes Máximo Fernández i Biel Vila, ha participat de forma assídua als espais poètics Estación Spoken Word, El Último Jueves o Slam Mallorca, Festival Posidònia, entre d'altres. 

A més d'organitzar esdeveniments poètics de caràcter social, com Poesia contra la Llei Mordassa i Poesia contra l'Austeritat, també és actiu als mitjans de comunicació, on ha dirigit el programa de ràdio especialitzat en cultura i poesia On the road a Ràdio Calvià, i ha participat com a tertulià de cultura i activisme social i política al programa Entre tu i jo d’IB3 Ràdio. És membre fundador de la revista universitària Es Born, on dirigeix i coordina la secció de cultura, cinema i art. El 2015 va ser poeta convidat al festival de poesia Poésart (Artà), amb poetes com Antònia Vicens, Josep Lluís Aguiló o Lucia Pietrelli. 

Data i lloc

El dijous, 14 de març, a les 19 hores. Aula 22 de l’edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

«Pareces muy madura para tu edad: sobre la condescendencia y el machismo hacia las creadoras jóvenes»

A càrrec de Luna Miguel

Vegeu el vídeo de la conferència

El dijous, 14 de març, a les 19 hores. Aula 22 de l’edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

Luna Miguel (Madrid, 1990) és escriptora, periodista i editora. Ha traduït autors com Marcel Schwob, Cassandra Troyan, Tracy K. Smith i Arthur Rimbaud. El 2018 va publicar la novel·la El funeral de Lolita. Activista a les xarxes socials, la poetessa madrilenya s'ha donat conèixer des de molt jove en diverses revistes literàries i a través de les xarxes socials i el seu blog. Ha publicat sis poemaris, entre els quals El arrecife de las sirenas, i ha treballat per a la revista digital PlayGround. Actualment, treballa com a editora i periodista a Barcelona.

La matrícula és gratuïta, però les places són limitades i cal inscriure-s’hi. Heu de fer-ho a: <eventbrite.es>. Teniu temps fins al 12 de març.