Botar al contingut

Antoni Gomila Nadal

gomilaS'ha anul·lat

Manacor, Mallorca (1973)

Diplomat en Relacions Públiques, amplia estudis de comunicació a Edimburg (Escòcia) i fa un postgrau en Direcció i Gestió d’ONG. Treballa al Departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor (1996-2000) i és director del Teatre d’Artà (2000-2004) i del Teatre de Petra (2005-2007).

S’inicia en el teatre a l’etapa escolar i posteriorment participa en muntatges amb les principals companyies mallorquines, com Capsigranys, Teatre de Què o Iguana Teatre. El 1991 funda la seva primera companyia, Aranyes Teatre, que treballarà amb directors com Rafel Duran, Joan Gomila, Pep Sanchís, Pep Tosar o Tomàs Aragay. És aquesta activitat la que el condueix al món professional, que enceta amb Sopar de noces, al Teatre Principal de Palma, amb direcció de Pere Fullana, i La casa en obres, amb Pep Tosar, ambdues el 1998, any en què neix la seva companyia actual, Produccions de Ferro.

En la seva trajectòria destaquen les produccions Domos, de Dario Fo (premi a la millor interpretació masculina a la Mostra de Teatre de Barcelona 2000); Un dia d’estiu, de Slawomir Mrozeck, amb direcció de Màrius Hernández; Extrems, de William Mastrosimone, amb direcció d’Antonio Calvo; TOT, amb text i direcció de Rafael Spregelburd, coproducció amb Mentidera Teatre i El Canal, premi Quim Masó i premi al millor actor per l’Associació Balear de Teatres; i el monòleg Acorar.

Participa habitualment en sèries de ficció i programes de la televisió autonòmica IB3 (Laberint de passions, Llàgrima de sang, Això és mel, etc.) i ha fet algunes intervencions a TV3. Ha col·laborat amb diverses publicacions, i escriu setmanalment a l’edició balear del diari Ara.

El seu primer text estrenat, Acorar, amb direcció de Rafel Duran, ha rebut un gran reconeixement de crítica i públic: destaquen els premis com el de la Crítica Serra d’Or 2012, el de millor actor, espectacle, direcció i text de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears i l’Associació de Teatres i Auditoris Públics (2011); el premi Bartomeu Oliver de l’OCB; la menció especial als Premis Ciutat de Barcelona (2012); i la nominació als premis Butaca i als premis MAX com a espectacle revelació.

Data

Dissabte 22 de novembre de 2014, a les 11 hores.

Places

20

Preu

10 euros. En cas que estigueu interessats a assistir a la representació d'Acorar de dia 15 de novembre, enviau un correu electrònic a <sac.uib.cat> (Preu especial al grup de la UIB)

Programa

  • D’11 a 14 hores. Conversa amb Antoni Gomila sala de juntes de l’edifici Sa Riera.
  • 14.30 hores. Dinar tertúlia al Restaurant Bri. El preu del menú s’abonarà directament al restaurant.

Destinataris

Totes les persones amants de la persona i l'obra d'Antoni Gomila.

Matrícula

  • Termini de matrícula: fins al 17 de novembre de 2014
  • Formalitzau la inscripció

 

Google+ UIB