Escoltar

Cineclub Universitari

El Cineclub Universitari és una iniciativa dels alumnes de la Universitat de les Illes Balears. El seu objectiu és difondre la passió per la cultura cinematogràfica, mitjançant una programació organitzada entre tots els alumnes que formen part del Cineclub. S'aprofitaran les xarxes socials per organitzar i difondre la programació del Cineclub Universitari. 

Les pel·lícules s'escullen mitjançant votació al Facebook del Cineclub i s'emeten en VOSE.

És una activitat gratuïta.

Presenten: alumnes de la UIB.

Les projeccions es fan els divendres lectius a les 19.30 hores a l'edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Octubre

Cicle Teenagers

4 d’octubre

Ghost World, de Terry Zwigoff (2001), 111’

País: Estats Units

Actors: Thora Birch, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Brad Renfro, Illeana Douglas, Bob Balaban, Dave Sheridan, Stacey Travis, T. J. Thyne, Pat Healy.

Sinopsi: Enid i Rebecca, dues rebels adolescents amigues des de fa anys, no saben com han de passar el temps, ara que ja han acabat els estudis de secundària. Malgrat que mínimament intenten trobar feina, sovint acaben deambulant pels carrers i escrutant el comportament de la gent que els envolta. Atretes pels personatges excèntrics, solen mirar els anuncis personals del diari local. Enid crida l'autor de l'anunci més lamentable, un home solitari de quaranta anys, col·leccionista de discos, i el convida a una cita a cegues.

 

11 d’octubre

Lady Bird, de Greta Gerwig (2017), 94’

País: Estats Units

Actors: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges, John Karna, Beanie Feldstein, Tracy Letts, Timothée Chalamet, Danielle Macdonald, Bayne Gibby, Victor Wolf, Monique Edwards, Shaelan O'Connor, Marielle Scott, Ithamar Enriquez, Christina Offley, Odeya Rush, Kathryn Newton, Jake McDorman.

Sinopsi: Christine, que es fa dir «Lady Bird» (Saoirse Ronan), és una adolescent de Sacramento que cursa el darrer any d'institut. La jove, amb inclinacions artístiques i que somia viure a la costa Est, intenta trobar el seu propi camí i definir-se fora de l'ombra protectora de la seva mare.

 

18 d’octubre

A Brighter Summer Day, d’Edward Yang (1991), 237’/188’

País: Taiwan

Actors: Chang Chen, Lisa Yang, Elaine Jin, Shui-chuan Wang, Chang Chen, Lai Fanyun, Chang Kuo-Chu, Chang Han, Chiang Hsiu-Chiung.

Sinopsi: Taiwan, anys 60. Els joves taiwanesos, encara dominats per la Xina, se senten enlluernats pels Estats Units i organitzen bandes per afirmar la seva identitat. La versió original durava 237 minuts, però per motius comercials Yang la va retallar fins als 188 minuts.

 

25 d’octubre

Carrie, de Brian de Palma (1976), 97’

País: Estats Units

Actors: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt, Betty Buckley, John Travolta, Nancy Allen, P. J. Soles, Priscilla Pointer, Sydney Lassick, Stefan Gierasch, Doug Cox, Michael Talbott, Harry Gold, Noelle North, Cindy Daly, Anson Downes, Edie McClurg, Deirdre Berthrong, Rory Stevens.

Sinopsi: Carrie White, una tímida adolescent que viu amb la seva mare, una fanàtica religiosa, és objecte de la befa constant dels companys d'institut. Quan, a les dutxes del gimnàs, la jove pateix un atac d'histèria perquè té per primera vegada la menstruació, a una de les seves companyes se li ocorre fer-li una broma macabra durant la festa de graduació. Ningú no sap, però, que Carrie té poders telecinèsics. Adaptació de la novel·la homònima d’Stephen King.

Edició anterior

Altres activitats realitzades