Escoltar

Cineclub Universitari

El Cineclub Universitari és una iniciativa dels alumnes de la Universitat de les Illes Balears. El seu objectiu és difondre la passió per la cultura cinematogràfica, mitjançant una programació organitzada entre tots els alumnes que formen part del Cineclub. S'aprofitaran les xarxes socials per organitzar i difondre la programació del Cineclub Universitari. 

Les pel·lícules s'escullen mitjançant votació al Facebook del Cineclub i s'emeten en VOSE.

És una activitat gratuïta.

Presenten: alumnes de la UIB.

Les projeccions es fan els divendres lectius a les 19.30 hores a l'edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

No hi haurà projeccions fins a nou avís

CICLE DE CINEMA COREÀ

Dia 6 de març

MOTHER

Director: Bong Joon-ho

Any: 2009

Durada: 128 min.

Sinopsi: Hye-ia és una mare fadrina i Do-Joon, el seu fill de 27 anys, és tan ingenu que encara depèn d'ella i sempre té tothom preocupat. Un dia, troben una jove morta en un edifici abandonat i acusen Do-joon d’haver-la assassinada.

Dia 13 de març

LA DONCELLA

Director: Park Chan-wook

Any: 2016

Durada: 145 min.

Sinopsi: Corea, dècada de 1930, durant la colonització japonesa. Una jove, Sookee, és contractada com a criada d'una dona japonesa rica, Hideko, que viu reclosa en una gran mansió sota la influència d'un tirà. Sookee té un secret i, amb l'ajuda d'un estafador que es fa passar per un comte japonès, planeja fer qualque cosa per Hideko...

Dia 20 de març

HIERRO 3

Director: Kim Ki-duk

Any: 2004

Durada: 95 min.

Sinopsi: Tae-suk és un jove que ocupa temporalment habitatges quan els propietaris no hi són. Mai no hi roba ni hi provoca danys. En realitat, és una mena de fantasma que dorm en llits d’altri, menja del que troba a la nevera d'aquests estranys i retribueix la seva hospitalitat forçada fent la bugada o arreglant alguna avaria domèstica. Sun-hwa, que temps enrere va ser una model, ha esdevinguda una ombra vivent per un marit que la maltracta i la tanca en una casa ostentosa. El destí fa que Tae-suk i Sun-hwa es trobin, tot i que les seves existències estan abocades a no deixar marca al món. Com si estiguessin units per vincles invisibles, descobreixen que no poden separar-se i accepten en silenci el seu nou i estrany destí.

Dia 27 de març

SILENCED

Director: Hwang Dong-hyuk

Any: 2011

Durada: 125 min.

Sinopsi: basada en l’èxit de vendes de l'escriptora Gong Ji Young, tracta sobre un cas real de violació i abusos sexuals ocorreguts a una escola per a sordmuts a Gwangju. Un professor descobreix el cas juntament amb una activista de drets humans. Junts intentaran donar a conèixer els fets, tot i que per aconseguir-ho hauran d’enfrontar-se al personal docent i a alguns oficials que intenten tapar l'incident.

 

Cicle Febrer. OSCARS

Divendres 7 de febrer

Manchester by the Sea 2016 (135’)

Director: Kenneth Lonergan

Pais: Estats Units

Divendres 14 de febrer

Requiem for a dream, 2000 (102’)

Director: Darren Aronofsky

Pais: Estats Units

Divendres 21 de febrer (Aula 3)

Elle, 2016 (130’)

Director: Paul Verhoeven

Pais: França

Divendres 28 de febrer

Whiplash, 2014 (103’)

Director: Damien Chazelle

Pais: Estats Units

Cicle Gener.  Fals Documental

10 gener

This is Spinal Tap

Director: Rob Reiner

Any: 1984

País: Estats Units

Duració: 82 min.

Dia 17 gener

The Blair Witch Project

Director: Eduardo Sanchez I Daniel Myrick

Any: 1999

País: Estat Units

Duració: 81 min.

Dia 24 gener (aula 3)

I'm Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix

Director: Cassey Affleck

Any: 2010

País: Estats Units

Duració: 108 min.

Dia 31 gener

Exit Through the Gift Shop

Director: Bansky

Any: 2010

Pais: Regne Unit

Duració: 87 min.


Cicle desembre. Cicle Kurosawa

6 de desembre: tancat per vacances (Dia de la Constitució)


13 de desembre

Trono de sangre (Kumonosu-jō)

1957, 110'
Sinopsi: Japó feudal, segle XVI. Adaptació de Macbeth, de William Shakespeare. Quan els generals Taketori Washizu i Yoshaki Miki tornen victoriosos d’una batalla, es troben pel camí una dona estranya, que profetitza que Washizu arribarà a ser el senyor del Castell del Nord. A partir d'aquell moment, la seva esposa li insistirà fins que no el convenci que ha d’acomplir la seva planeta.

20 de desembre

Los siete samuráis (Shichinin no Samurai)

1954, 210'
Sinopsi: Japó, segle XVI. Un llogaret de camperols indefensos és atacat i saquejat contínuament per una banda de malfactors. Aconsellats per l'ancià de la vila, uns veïns se’n van a la ciutat amb l'objectiu de contractar un grup de samurais per protegir-los. Tot i que l'únic salari és menjar i sostre, hi ha diversos samurais que s’incorporen un a un al singular grup, que finalment se’n va cap al llogaret.

27 de desembre

Dersu Uzala

1975, 145'
Sinopsi: El capità Vladimir Arseniev i el seu destacament han de fer prospeccions geològiques en els boscos de la taigà siberiana. La immensitat del territori i la duresa del clima fan que es perdi. Condemnat a vagar per una terra salvatge, Vladimir coneix Dersu Uzala, un caçador nòmada que coneix perfectament el territori i sap com ha d’afrontar les inclemències del temps. Dersu ensenyarà a Vladimir a respectar la natura i a conviure-hi en plena harmonia, una lliçó que no podrà oblidar mai.

Cicle Sitges

8 de novembre

The Neon Demon

Director: Nicolas Winding, 2016, 117'

Pais: Dinamarca

Actors: Elle Fanning, Karl Glusman, Jena Malone, Bella Heathcote, etc

Sinopsi: Jesse és una noia que arriba a Los Angeles, Califòrnia, per a fer el seu somni realitat: convertir-se en supermodelo. Però la seva joventut i bellesa despertarà al dimoni, i es veurà atrapada en un perillós món d'enveges i gelosia en el qual les models estan disposades a tot per a triomfar.

15 de novembre

Holy Motors

Director: Leos Carax, 2012

Pais: França

Actors: Denis Lavant, Edith Scob, Kylie Minogue, Michel Piccolli, Eva Mendes, etc

Sinopsis: Un dia en la vida d'un home amb múltiples personalitats: assassí, captaire, executiu, monstre i pare de família. El protagonista encarna personatges diversos com si es tractés d'una pel·lícula dins d'una pel·lícula.

22 de novembre

Hard Candy

Director: David Slade, 2005, 110'

Pais: Estats Units

Actors: Patrick Wilson, Ellen Page, Sandra Oh, Odessa Rae, etc.

Sinopsis: Jeff, un fotògraf de 32 anys, queda amb Hayley, una noia adolescent de 14 anys a la qual ha conegut a través d'Internet. Després de prendre un cafè, la porta a la seva casa amb el propòsit de fer-li unes fotos...

29 de novembre  (aula 3A)    --- Sessió anul·lada per problemes tècnics---

We Are Little Zombies (Wi a Ritoru Zonzibu)

Director: Makoto Nagahisa, 2019, 120'

Pais: Japó

Actors: Keita Ninomiya, Satoshi Mizuno, Mondo Okumura, Sena Nakajima

Sinopsis: Un dia assolellat, quatre joves desconeguts (Hikari, Ikuko, Ishi, i Takemura) es coneixen en un crematori. Tots els seus pares estan morts, però cap d'ells ha vessat una llàgrima. Són com a zombis, sense emocions. Als seus tretze anys d'edat, sense futur, somnis i sense poder seguir endavant, decideixen formar una banda de rock, els "Little Zombis".

Octubre

Cicle Teenagers

4 d’octubre

Ghost World

Terry Zwigoff (2001),111’

País: Estats Units

Actors: Thora Birch, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Brad Renfro, Illeana Douglas, Bob Balaban, Dave Sheridan, Stacey Travis, T. J. Thyne, Pat Healy.

Sinopsi: Enid i Rebecca, dues rebels adolescents amigues des de fa anys, no saben com han de passar el temps, ara que ja han acabat els estudis de secundària. Malgrat que mínimament intenten trobar feina, sovint acaben deambulant pels carrers i escrutant el comportament de la gent que els envolta. Atretes pels personatges excèntrics, solen mirar els anuncis personals del diari local. Enid crida l'autor de l'anunci més lamentable, un home solitari de quaranta anys, col·leccionista de discos, i el convida a una cita a cegues.

 

11 d’octubre

Lady Bird

Greta Gerwig (2017), 94’

País: Estats Units

Actors: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges, John Karna, Beanie Feldstein, Tracy Letts, Timothée Chalamet, Danielle Macdonald, Bayne Gibby, Victor Wolf, Monique Edwards, Shaelan O'Connor, Marielle Scott, Ithamar Enriquez, Christina Offley, Odeya Rush, Kathryn Newton, Jake McDorman.

Sinopsi: Christine, que es fa dir «Lady Bird» (Saoirse Ronan), és una adolescent de Sacramento que cursa el darrer any d'institut. La jove, amb inclinacions artístiques i que somia viure a la costa Est, intenta trobar el seu propi camí i definir-se fora de l'ombra protectora de la seva mare.

 

18 d’octubre

A Brighter Summer Day

Edward Yang (1991), 237’/188’

País: Taiwan

Actors: Chang Chen, Lisa Yang, Elaine Jin, Shui-chuan Wang, Chang Chen, Lai Fanyun, Chang Kuo-Chu, Chang Han, Chiang Hsiu-Chiung.

Sinopsi: Taiwan, anys 60. Els joves taiwanesos, encara dominats per la Xina, se senten enlluernats pels Estats Units i organitzen bandes per afirmar la seva identitat. La versió original durava 237 minuts, però per motius comercials Yang la va retallar fins als 188 minuts.

 

25 d’octubre

Carrie

Brian de Palma (1976), 97’

País: Estats Units

Actors: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt, Betty Buckley, John Travolta, Nancy Allen, P. J. Soles, Priscilla Pointer, Sydney Lassick, Stefan Gierasch, Doug Cox, Michael Talbott, Harry Gold, Noelle North, Cindy Daly, Anson Downes, Edie McClurg, Deirdre Berthrong, Rory Stevens.

Sinopsi: Carrie White, una tímida adolescent que viu amb la seva mare, una fanàtica religiosa, és objecte de la befa constant dels companys d'institut. Quan, a les dutxes del gimnàs, la jove pateix un atac d'histèria perquè té per primera vegada la menstruació, a una de les seves companyes se li ocorre fer-li una broma macabra durant la festa de graduació. Ningú no sap, però, que Carrie té poders telecinèsics. Adaptació de la novel·la homònima d’Stephen King.

Edició anterior

Altres activitats realitzades