Escoltar

María (y los demás)

 Any

2016

Durada

96’

País

Espanya

Direcció

Nely Reguera

Directora de cinema, guionista i actriu. Inicià la seva carrera al cinema com a assistent de direcció en pel·lícules de baix pressupost i als curtmetratges Upside Down (de Guillem Morales), Business (d’Álvaro de la Herrán) i Rawal Recycle (de Marc Giralt). Fou assistent de direcció a la segona unitat en l’enregistrament de la pel·lícula El perfume: historia de un asesino, sota la direcció de Tom Tykwer. Després d’escriure i dirigir el seu propi curtmetratge, Ausencias (2002), participà, també com a assistent, a El Greco, llargmetratge dirigit per Yannis Smaragdis i basat en la vida del reconegut pintor. Dos anys després, va escriure i dirigir el curtmetratge Pablo. La seva tasca com a assistent de direcció continuà a la sèrie de televisió Pelotas, produïda per la companyia El Terrat i emesa entre el 2009 i el 2010.

Guió

Nely Reguera, Valentina Viso, Eduard Solà, Roguer Sogues, Diego Ameixeiras

Fotografia

Aitor Echevarría

Repartiment

Bárbara Lennie, José Ángel Egido, Pablo Derqui, Vito Sanz, Julián Villagrán, María Vázquez, Rocío León, Marina Skell, Alexandra Piñeiro, Miguel de Lira, Aixa Villagrán

Producció

Frida Films / Avalon P. C

Gènere

Drama, comèdia dramàtica

Sinopsi

D’ençà que la seva mare va morir quan ella tenia quinze anys, Maria ha cuidat son pare i els seus germans. Responsable i controladora, sempre ha estat el pilar de la família, i se’n sent orgullosa. Per això, quan son pare s’enamora de sobte de la seva infermera i anuncia el compromís, Maria sent que la seva vida es desfà. Amb trenta-cinc anys i sense parella a la vista, haurà d’atrevir-se a canviar el seu destí.

Premis

Premis Goya: nominada a millor direcció novell i millor actriu (2016)

Premis Feroz: millor actriu (2016)

Premis Forqué: nominada a millor actriu (2016)

Premis Fénix: nominada a millor actriu (2017)