Escoltar

Gas the arabs

Any

2018

Durada

70’

País

Espanya

Direcció

Carles Bover i Julio Pérez del Campo

Carles Bover (Palma, 1991) es graduà en Comunicació Audiovisual i es va especialitzar amb un Màster en Documental i Nous Formats. Portà a terme el seu primer projecte documental, Galerías, el 2014, amb el qual fou guanyador del premi al millor documental internacional del Festival Nacional de Cine Estudiantil FENACIES (Uruguai) i del premi al millor curtmetratge espanyol al Festival Internacional de Curtmetratges de Montecatini (Itàlia). Posteriorment, realitzà Inclusión con fecha de caducidad, obra guanyadora del V Premi de Periodisme Alberta Giménez com el millor reportatge social audiovisual. L’any 2015 dirigí Escucha mi mirada, que va obtenir el premi al millor curtmetratge Green Shooting al concurs de PalmaActiva i l’Ajuntament de Palma i fou seleccionat per als festivals ABYCINE i Certamen de Curts d’Art Jove 2016. Aquell mateix any fou elegit jurat en representació d’Espanya a la selecció Venice Days del Festival de Cine de Venècia organitzat per Europa Cinemas, Lux Film Prize i el Parlament Europeu.

Julio Pérez es llicencià en Ciències Ambientals per la URJC. Després de treballar com a professor d’institut a Castella-la Manxa i a la UNED, decidí especialitzar-se amb el Màster en Documental i Nous Formats de la URJC. Des de llavors ha realitzat diversos documentals com Christmask, Autorretrato, La levedad y la Jara, YHWH o La sangre, la tierra (seleccionat al MIFEC). Amb Galerías guanyà el premi al millor documental internacional del Festival Nacional de Cine Estudiantil FENACIES (Uruguai) i el premi al millor curtmetratge espanyol al Montecatini International Short Film Festival (Itàlia) i fou seleccionat a festivals internacionals com el FICVI, el VOFF, el FCIP o el MACS. Amb Carles Bover realitzà dos micrometratges: Camino i Lezione di italiano, aquest darrer inclòs en la secció oficial del Concurs Europeu de Creació Audiovisual 2015.

L’any 2017, Carles Bover i Julio Pérez varen produir i dirigir el seu primer llargmetratge documental, Gas the Arabs, sobre la situació de la Franja de Gaza després de l’atac israelià de l’estiu de 2014. L’estrena va tenir lloc en el marc de l’Atlàntida Film Fest.

Producció

Cecilia Sánchez Benz (El Retorno Producciones)

Gènere

Documental

Sinopsi

Després de l'última agressió israeliana sobre la Franja de Gaza, una vegada cessen els bombardeigs, la realitat del conflicte desapareix dels mitjans de comunicació. El documental és un crit per combatre aquest oblit, un viatge pel drama diari dels qui sofreixen les amenaces i la privació per viure als territoris ocupats de Gaza i Cisjordània. Un viatge a Gaza en el qual, a través de diversos personatges, coneixem la vulneració de drets humans que sofreixen diàriament i la situació de bloqueig i postguerra en la qual tracta de sobreviure la població palestina a la Franja de Gaza. Un viatge a través de les seves ciutats, les seves gents i també, d'alguna manera, la seva història sota l'ocupació d'Israel.

Gas the Arabs forma part d’un tríptic audiovisual que consta de tres formats. D'una banda, una versió adaptada per a televisió de 56 minuts. Per una altra, el curtmetratge anomenat Gaza, premi Picazo al millor curtmetratge espanyol al FESCIGU, primer curt documental que va guanyar en quinze anys d'existència del festival. I finalment Gas the arabs, llargmetratge inèdit de setanta minuts, sense cap mena de censura.

Premis

Atlàntida Film Fest. Secció Murs i Fronteres

Festival Abycine (Albacete). Secció oficial

Web

https://gasthearabs.com/