Escoltar

Cinema d'Autor 2019-20

 El cicle té lloc del 31 d'octubre de 2019 al 28 de maig de 2020 a les 20 horeal Centre de Cultura Sa Nostra. C/ de la Concepció, 12, de Palma.

Propera sessió: B (de Bárcenas) -anul·lada-

 

És una activitat gratuïta. Les invitacions es poden recollir a la unitat d'atenció a l'alumne, a la consergeria de l'edifici Sa Riera i mitja hora abans de l'inici de la projecció al Centre de Cultura Sa Nostra. Per reservar la vostra entrada escriviu un correu a sac@uib.cat.

 

Enguany fa tretze anys que compartim amb vosaltres el cicle Cinema d’Autor, que ens permet gaudir de la presència de directors, actors, guionistes, etc., que ens acompanyen per estar més i millor al corrent del cinema, per parlar-nos de la pel·lícula que projectam, però també d'altres pel·lícules i directors, de vivències personals en el treball de direcció, o d'actors o de guionistes. Com en anys anteriors, també convidam directors estrangers que ens aporten noves formes de pensar i fer cinema. En el col·loqui posterior, podeu fer els vostres comentaris sobre la pel·lícula i també sobre les qüestions que el cinema us planteja. Saber allò que pensen de l'estat actual del cinema i de com evolucionarà en els propers anys: europeu, marginal, d'assaig, documental, etc.

Dijous 31 d'octubre de 2019

Anna M. Bofarull

2015

Durada:  111’

País: Espanya

 Sonata per a violoncel

Repartiment

Montse Germán, Jan Cornet, Juanjo Puigcorbé, Marina Salas, Josep Maria Blanco.

Sinopsi

Na Júlia és una reconeguda violoncel·lista que viu completament entregada a la seva música. Atractiva i elegant, na Júlia no deixa passar l’ocasió de gaudir d’un bon sopar amb uns amics o del sexe esporàdic amb un jove amant. Però un exabrupte l’obligarà a replantejar-se la vida a llarg termini. Després d’anys d’esporàdics dolors en diferents parts del cos, na Júlia rep definitivament un diagnòstic: fibromiàlgia. Amb el pas dels dies, la lluita de na Júlia per seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

Dijous 28 de novembre de 2019

Carles Bover i Julio Pérez del Campo

2018

Durada: 70’

País: Espanya

Gas the arabs

Sinopsi

Després de l'última agressió israeliana sobre la Franja de Gaza, una vegada cessen els bombardeigs, la realitat del conflicte desapareix dels mitjans de comunicació. El documental és un crit per combatre aquest oblit, un viatge pel drama diari dels qui sofreixen les amenaces i la privació per viure als territoris ocupats de Gaza i Cisjordània. Un viatge a Gaza en el qual, a través de diversos personatges, coneixem la vulneració de drets humans que sofreixen diàriament i la situació de bloqueig i postguerra en la qual tracta de sobreviure la població palestina a la Franja de Gaza. Un viatge a través de les seves ciutats, les seves gents i també, d'alguna manera, la seva història sota l'ocupació d'Israel.

Dijous 12 de desembre de 2019

Alba Sotorra Clua

2018


Durada: 80’


País: Espanya

 

Comandant Arian. Una història de dones, guerra i llibertat

 Sinopsi

En aquesta història sobre l'emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria, la comandant Arian, de trenta anys, guia cap a Kobane un batalló de dones amb la missió d'alliberar la població que viu sota el jou del Daesh (ISIS). Després de l'esclat de la guerra de Síria, un grup de dones de la resistència kurda va formar les YPJ: les Unitats de Defensa de les Dones. Arian, qui sent molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix una d'aquestes unitats i dedica la seva vida a la derrota del Daesh. A mesura que les YPJ avancen lentament cap al seu objectiu, Arian fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones. Després de conviure durant mesos amb la comandant i les seves tropes, rodant una intimitat sense precedents en la qual s'inclouen crues seqüències de la lenta recuperació d’Arian, Sotorra confecciona un fascinant retrat d'una dona embarcada en una missió.

Dijous 30 de gener de 2020

Nely Reguera

2016


Durada: 96’


País: Espanya

 María (y los demás)

Repartiment

Bárbara Lennie, José Ángel Egido, Pablo Derqui, Vito Sanz, Julián Villagrán, María Vázquez, Rocío León, Marina Skell, Alexandra Piñeiro, Miguel de Lira, Aixa Villagrán

Sinopsi

D’ençà que la seva mare va morir quan ella tenia quinze anys, Maria ha cuidat son pare i els seus germans. Responsable i controladora, sempre ha estat el pilar de la família, i se’n sent orgullosa. Per això, quan son pare s’enamora de sobte de la seva infermera i anuncia el compromís, Maria sent que la seva vida es desfà. Amb trenta-cinc anys i sense parella a la vista, haurà d’atrevir-se a canviar el seu destí.

Dijous 27 de febrer de 2020

Laura Jou

2019


Durada: 75’


País: Espanya

La vida sense la Sara Amat

Repartiment

Anna Sabaté, Biel Rossell, Maria Morera, Francesca Piñón, Jordi Figueras

Sinopsi

El Pep (13) està completament enamorat d'una noia de la colla del poble dels seus avis, la Sara Amat (14). Una nit d'estiu, la Sara desapareix sense deixar cap rastre. Al cap d'unes hores, el Pep se la troba amagada a la seva habitació. La noia li explica que ha fugit de casa i li demana de quedar-se amb ell. Encara que ell sap que el poble sencer l'està buscant, el Pep accedeix i es converteix en el seu protector i còmplice durant els últims dies abans que tots dos marxin del poble. El noi es veu obligat a viure una doble vida: ha de mentir a tothom i també ha de satisfer les demandes de la Sara, que el posarà a prova i el farà madurar de cop abans del final de l'estiu.

PROJECCIÓ ANUL·LADA

David Ilundain

2015

Durada: 78'

País: Espanya

B (de Bárcenas)

repartiment

Pedro Casablanc, Manolo Solo, Pedro Civera, Eduardo Recabarren, Patxi Freytez, Celia Castro, Enric Benavent, Ramon Ibarra, Carlos Olalla, Sara Illán, Joaquín Climent

Sinopsi

El 15 de juliol de 2013, l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, és traslladat des de la presó per declarar a l'Audiència Nacional. Fins aquest dia, havia negat tota relació amb els anomenats "papers de Bárcenas", però després de 18 dies a la presó ha decidit canviar la seva declaració. Aquesta pel·lícula retrata el que va passar en aquella sala aquell dia. (FILMAFFINITY)


 

Edició Anterior

Activitats realitzades