Escoltar

Lingüística i Llengües 2019-20

Cicle de cinema

 El projecte, que arrencà el primer semestre del curs 2017-18, consisteix en un cicle de cinema sobre lingüística i llengües. Els destinataris són, en primer terme, els alumnes del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica, i del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, i, en segon terme, alumnes en general interessats en les llengües i/o en la lingüística, com poden ser els de Psicologia, Educació, Filosofia i, en general, alumnes els interessos i els estudis dels quals versin sobre la llengua.

Mitjançant aquesta activitat pretenem, a més d’acostar les llengües i la recerca en lingüística a la societat, involucrar el públic general en el pensament científic. Amb la finalitat, doncs, d’obrir camins a la difusió de la cultura científica i seguint l’estructura del cicle de cinema organitzat el primer quadrimestre del curs acadèmic 2017-18, projectarem dues pel·lícules prèviament introduïdes per professors i/o investigadors d’un dels dos departaments de la UIB. Seguidament, farem una tertúlia, moderada pel professor encarregat d’introduir el film, en què en debatrem les qüestions més rellevants que tinguin a veure amb la lingüística i la llengua, però també aspectes cinematogràfics.

Les dues pel·lícules que proposam són:

Dilluns 7 d'octubre, 16-18 h

Entrelobos (VOSE)

Llargmetratge dirigit per Gerardo Olivares. Quan era ben petit, Marcos és lliurat per son pare a un terratinent com a pagament d’un deute, el qual, al seu torn, el deixa a càrrec d’un pastor de cabres que viu dins una cova. D’aquesta manera, Marcos aprèn a caçar, a cercar menjar i a fer foc. Marcos estableix una relació de confiança amb els llops de la zona, quan de sobte el pastor es mor i queda, per tant, tot sol al bell mig de la serra. En trobareu més informació a: <http://www.55thandhooverfilm.info/>

Presentador: Lluís Barceló Coblijn

Dimarts 12 de novembre, 15-17 h

Avui comença tot (Ça commence aujourd'hui) (VOSE)

Aquesta pel·lícula és la història d’un director d’una escola pública, Daniel Levebvre, que lluita per educar uns infants en un moment de crisi econòmica greu al municipi. Ben aviat, l’equip directiu toparà amb la ineficiència d’un sistema molt burocratitzat que creu que només les famílies són responsables de la formació dels fills. En el debat comentarem, entre altres qüestions, quin ha de ser el paper del mestre i de les institucions per afrontar problemes com els maltractaments, l’alcoholisme, etc.

Presentadora: Maria del Mar Vanrell Bosch

Lloc

Aula Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari.

Coordinació

Els organitzadors són professors del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General

  • Lluís Barceló-Coblijn
  • Maria del Mar Vanrell Bosch

El projecte s’organitza en el marc d’activitats programades pel GRALing (Grup de Recerca en Anàlisi Lingüística), coordinat per Cristina Suárez Gómez, i del GRESIB (Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears), coordinat per Maria del Mar Vanrell Bosch.

sac.uib.cat

Activitat gratuïta

 Edició anterior