Òpera oberta 2013-2014

Sala d'actes de l'edifici G. M. de Jovellanos

cartellEl 30 d'octubre i 26 de novembre de 2013 i el 17 de febrer i 20 de març de 2014 a les 19 hores

Coordinador: Bartomeu Serra Cifre, professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, UIB.

Preu: activitat gratuïta (si voleu certificació, heu de fer la inscripció i el pagament de 20 euros als serveis administratius de l'edifici sa Riera a partir del 6 de setembre de 2013).

La inscripció als serveis administratius de Sa Riera permet, a més d'assistir a totes les sessions, obtenir una certificació. Un cop formalitzada la inscripció, també cal registrar-se a la web del Liceu d'Òpera Oberta per veure totes les sessions en línia.

Adreçat a: alumnes de diversos estudis, persones interessades en la música i públic en general.

Òpera Oberta, cicle organitzat conjuntament amb el Gran Teatre del Liceu, té un caràcter marcadament educatiu: el seu objectiu és iniciar els alumnes en l'òpera tot assistint a la retransmissió de quatre òperes en directe del Gran Teatre del Liceu, a més de les conferències complementàries a les òperes.

Les conferències introductòries de cada òpera, que es fan dies abans de l’emissió, les situaran en un context artístic i històric molt general. Les conferències es conserven a la pàgina web del projecte Òpera Oberta.

Cada sessió programada inclou, a més, una classe prèvia (entre 15 i 25 minuts) a l'emissió, per tal de contextualitzar l’òpera, recordar-ne l'argument i el tema, i explicar les característiques musicals de l'obra i les característiques dramàtiques de la producció.

Programa

  • Incoronazione di Poppea (‘La coronació de Popea’), Claudio Monteverdi, 30 d’octubre de 2013
  • Die Entführung aus dem Serail (‘El rapte en el serrall’), W. A. Mozart, 26 de novembre de 2013
  • L'elisir d'amore (‘L'elixir d'amor’), Gaetano Donizetti, 17 de febrer de 2014
  • Midsummer Night's Dream (‘El somni d'una nit d'estiu’), Benjamin Britten, 20 de març de 2014.