Escoltar

Anne Frank, una història vigent. Exposició

Del 3 al 30 de març de 2020

Vestíbul de l’edifici Ramon Llull

 Inauguració de l’exposició a les 11.45 hores a càrrec de Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, i Juan Parra Marti, membre de la Fundació Anne Frank Stichting.

L'exposició Anne Frank, una història vigent, narra la vida d'Anne Frank des de 1929 fins a la seva mort, al camp de concentració de Bergen-Belsen. Paral·lelament es relaten els esdeveniments històrics que varen portar a la bogeria de l'Holocaust. L'exposició consta de fotografies inèdites de l'àlbum familiar dels Frank, i s'acompanya del documental La corta vida de Ana Frank.

En el context de la història d'Anne Frank i la seva família, l'exposició té com a objectiu moure els visitants, i en concret els joves, a reflexionar sobre els valors i conceptes que constitueixen els drets humans, la importància de la tolerància i el respecte cap als altres, així com el valor de la democràcia al món actual.

La Casa d'Anne Frank és una organització independent encarregada de preservar l’annex secret on Anne Frank i la seva família varen romandre amagats durant la Segona Guerra Mundial, i on Anne va escriure el seu famós diari. Després de dos anys amagats, fugint de la bogeria nazi, els ocupants de «la casa de darrere» són delatats i arrestats. Només Otto Frank sobreviu als infernals camps de concentració. El 1957, es converteix en l'impulsor de la Casa d'Anne Frank.

Dimarts 3 de març de 2020

10 hores. Sala de Graus: «L'infern de Joan de Can Puig, un algaidí al camp de concentració de Buchenwald», conferència a càrrec de Michel Llompart Ballester.

11.45 hores. Vestíbul de l'edifici Ramon Llull: inauguració de l’exposició a càrrec de Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, i Juan Parra Marti, membre de la Fundació Anne Frank Stichting.

12.15 hores. Sala de graus: projecció «La corta vida de Ana Frank». Presenta: Juan Parra Marti.

Dimecres 11 de març de 2020

18 hores. Aula 2: projecció del documental Anne Frank's Holocaust, 2015 (90’) i col·loqui posterior a cura de Xavier Jiménez i Pere Salas.