"Confiam en la solitud. Una sèrie d'imatges amigables / In Solitude We Trust. A series of companionable images" de la fotògrafa Waye

 "Com ens relacionem amb la solitud? Quina actitud té la societat cap a aquesta condició estoica, sensible, introspectiva?

Com a filla única de pares divorciats, la solitud em va acompanyar des de ben petita. Vaig entendre que estaria, i sabria estar, tota sola. Que no havia de ser una cosa estranya ni alienant. Així doncs, vaig créixer passant llargues estones amb mi mateixa. Això també volia dir interessar-me per coses que no exigissin companyia.

En aquesta època de connectivitat aclaparadora, sovint se subestima el plaer de la companyia d'un mateix. Què veiem, escoltem, toquem, pensem, sentim, i fins i tot tastem, quan no tenim la percepció de ningú més per influir en la nostra?
En la solitud confiem busca captar mitjançant la pel·lícula fotogràfica aquella qualitat elusiva, però no excloent, de la solitud. I no es queda només en el tòpic d'algú assegut a la platja contemplant la posta de sol, o meditant al cim d'una muntanya. La solitud és més que una emoció o un pensament; també comporta un estat d'ànim, una atmosfera interior. Els personatges que fotografii no són només humans. Poden ser objectes inanimats, o animals, insectes, fins i tot parts de criatures animades...

No tothom viu la solitud de la mateixa manera, en tot moment. De vegades pot fer por, d'altres, pot ser  tranquil·litzadora. Pot donar consol a alguns, mentre que d'altres es tornen un feix de nervis. Però en què ens convertiríem si no ens permetéssim ser abraçats per la solitud?

Voldria que aquesta sèrie fotogràfica parlés als espectadors des dels plans mental i emocional: que evoquessin una sensibilitat, preguntes, un monòleg, un intent de respostes, un esgarrifament, un instant de "sí, és això", un assentiment de cap, un somriure... la calma, fins i tot enmig d'una tempesta."

Synopsis

Inauguració

Dimecres 5 de juliol de 2017 a les 20 hores. L'exposició es podrà veure fins al 30 de juliol de 2017.

Comptarem amb la presència de la fotògrafa Tay Tsen-Waye, o simplement Waye.

Lloc

Edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Biografia

 "Em dic Tay Tsen-Waye, o simplement Waye.

Escric. Faig fotos. Camín. Explor. Medit. Viatj. Llegeix. Mir. Observ. Em faig preguntes. Deambul. Sent. Patesc. Humanitz. Respir. Visc.

Periodista de formació, acab de deixar la meva feina de redactora i productora a una cadena de televisió de Singapur, on també feia de presentadora i reportera a un programa del matí. En altres encarnacions, vaig ser reportera de premsa i ràdio.

Com a especialista en comunicació, he prestat serveis de relacions públiques, edició, publicació i redacció tant a organitzacions sense ànim de lucre com a comercials.

També he treballat en el camp de la responsabilitat social de les empreses, concretament dirigint programes a la regió d'Àsia Pacífic per a una multinacional de cosmètica i higiene personal, MNC, en els camps de desenvolupament sostenible, comerç ètnic, drets de les dones, protecció mediambiental i participació comunitària.

Abans de la meva darrera feina, vaig passar dos anys i mig en un viatge (que encara continua) d'autodescoberta, viatjant, fent fotos, aprenent i fent de voluntària, amb estades a Europa, Londres, l’Índia i Hong Kong... En poques paraules, era una esponja, xuclant noves experiències, expandint la ment i el cor.

Durant aquests mesos de rodamón, també vaig ajudar a muntar un projecte de biblioteques ambulants, anomenat Libraries on the Very Edge ("Biblioteques ben al marge"), a Jaipur, Índia. És un projecte personal meu que gestiona una ONG local, Taabar. Sempre estem recaptant fons per ampliar el projecte i fer-lo arribar a més infants que viuen als marges de la societat. Books Actually, una llibreria de Singapur que promou i apadrina el talent local, va publicar un llibre de fotografies meves en blanc i negre fetes a Hong Kong l'any 2012.

Entre altres interessos que m'ajuden a no perdre el bon camí hi ha el d'alimentar el meu apetit insaciable de cinema, música i literatura. I un whisky de tant en tant m'escalfa el cor."

Biography