Moments culturals

Cultura universitària

A causa de la situació d'excepcionalitat que vivim actualment, i perquè pugueu seguir gaudint de l'oferta cultural universitària, el Servei d'Activitats Culturals posem al vostre abast diversos recursos culturals en línia.

Servei d'Activitats Culturals de la UIB

Art
Cinema
Dones que inspiren

Cicle de conferències protagonitzat per dones que, amb la seva tasca diària en diversos àmbits científics o humanístics, escriuen part de la història i conviden a la reflexió sobre la societat, els canvis culturals, l’ètica científica, el periodisme objectiu, els nous marcs literaris, etc. + informació

El saber que mai no es perd
El SAC a les xarxes socials
Lletres
Lliga de debat universitari 2020

La Lliga de debat universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula i potenciar el treball en equip, l’argumentació i la relació amb estudiants d’altres universitats. Es tracta d’una competició dialèctica  en què els estudiants universitaris debaten sobre un tema d’actualitat. + informació

Música
 • La OUIB interpreta un fragment de «La Pavane», de G. Fauré

 • City of Stars: interpretació del Quartet de l'Orquestra Universitat de les Illes Balears (OUIB) en motiu del confinament. L'OUIB, dirigida per Xisco Amengual, està formada per estudiants de la universitat que, a més d'estar matriculats a la UIB, cursen o han cursat estudis musicals.
 • Coral Universitat de les Illes Balears. Des de la seva galeria fotogràfica, gaudiu dels concerts que ha fet la Coral de la UIB aquests anys.
 • El Petit de Cal Eril. XXI Festival de Poesia de la Mediterrània.
 • La Simfònica i la Coral Universitat de les Illes Balears commemoren el Dia d'Europa interpretant l'últim moviment de la 9a simfonia de Beethoven
Teatre
Xifres del SAC 2019-20

 

Àrea de Botànica - Departament de Biologia

DOIP - Departament d'Orientació i Inserció Professional

Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat

 • Recursos en temps de confinament: L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB ofereix un recull de recursos per passar aquests dies de confinament. Hi podreu trobar una diversitat de materials audiovisuals i recursos formatius.

Seràs UIB. Futur alumnat

Magisteri Teatre

 • Mag-Poesia: El llegat poètic d'Antoni Artigues. El 24 de maig, el nostre estimat Antoni Artigues hauria complit setanta anys. Per celebrar la vida, avui volem reivindicar la commemoració de la data del seu naixement.
  Heus aquí el nostre petit homenatge, recordant el llegat que ens va deixar amb Mag Poesia i Mag Teatre.
   

Universitat Oberta per a Majors

Xarxa Vives

Grupo G9 de Universidades

Cultura arreu de les Illes Balears

Museus a les Illes Balears

Altres universitats

Universitat d'Alacant
 • #joemquedeacasa: el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües proposa una sèrie de recursos i activitats digitals que s'actualitza diàriament.
 • Píndoles de cinema UA: l'Aula de cinema ofereix una sèrie de vídeos sobre diversos temes del Setè Art amb l'objectiu de generar debat.
 • Escriure la Quarantena: proposta de la UA a través del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB), llançada per escriptors espanyols i llatinoamericans per parlar sobre l'escriptura de la quarantena i en quarantena.
Universitat Autònoma de Barcelona
 • Llibres i música en temps de desassossec. La nació sencera s’atura: conjunt de reflexions i consells literaris, filosòfics i musicals a l’entorn de la persona i de les pestes que ens afligeixen, col·lectives, però també individuals.
 • #FemFCCUAB: iniciativa dirigida als membres de la facultat de Ciències de la Comunicació perquè puguin enviar els seus relats, poemes, imatges, reflexions, etc. sobre la comunicació. 
 • Pianos Oberts: iniciativa que posa a l'abast dels membres de la comunitat educativa diversos pianos que es poden tocar lliurement. Enguany commemora el 250è aniversari de Beethoven i, davant la situació actual, es trasllada a les xarxes proposant-nos escoltar fragments d’algunes peces del compositor. 
Universitat de Barcelona
 • #Reflexions UB: és una sèrie de vídeos breus en els quals professores i professors de la Universitat de Barcelona ens conviden a pensar el moment actual. Aquesta iniciativa ofereix l’oportunitat d’escoltar veus expertes, procedents d’àmbits de coneixement molt diversos, i poder aprendre amb elles sobre el que està passant, les seves causes i les seves conseqüències.     
Universitat de Cantàbria
Universitat Jaume I
Universidad Complutense de Madrid
Universitat de Huelva
Universitat de Murcia
 • Tesis en 3 minutos: iniciativa que té l'objectiu de posar a prova les habilitats divulgatives dels estudiants de doctorat de la UMU.
Universitat del País Basc
 • En cuarentena: la UPV/EHU i El Correo han posat en marxa un concurs de relats breus que es publiquen tots els divendres i dissabtes. La participació és oberta fins al 18 de maig.
Universitat de Castilla La Mancha
 • Quedate en casa con CIC: amb la voluntat de compartir la creativitat i la cultura com a formes d'entreteniment i oci, ens enllacen al Centro de Iniciativas Culturales, que ofereix diverses propostes a través del seu canal vídeo de Facebook.
 • Espai Expositiu Virtual: "El Centro de Iniciativas Culturales de la UCLM inaugura un nuevo espacio expositivo virtual"
Universitat de València

 Altres propostes culturals

 • Baleàric 2.0: La Fundació Baleària vos convida a l'encontre de bandes de música online que podreu seguir en els perfils de Facebook i YouTube de Baleària dissabte 30 de maig a les 18 h. Participaran bandes de Mallorca, Eivissa i Dénia. Es una activitat del programa "Les Llonges de la Cultura", que realitzem durant tot l'any facilitant l'intercanvi de la producció cultural dels territoris on opera la naviliera Baleària. Al igual que en les antigues Llonges s'intercanviava la mercaderia que es produïa en els diferents territoris de la Mediterrània mitjançant el transport marítim. Baleària vol contribuir a la prosperitat dels territoris.
 • És l'hora de vèncer, un nou himne cap a l'esperança: Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu
 • Fundació Mercè Rodoreda:  creada per l’Institut d’Estudis Catalans, la Fundació s’ha proposat acostar la lectura a totes les llars, biblioteques i centres educatius durant el confinament a través de dues xerrades sobre l'obra Aloma, a càrrec de la doctora en filologia catalana Neus Real i la poeta i rapsoda Anna Maluquer.
 • Concurs de microrelats RAVI SHANKAR: en commemoració del centenari de Ravi Shankar, la Casa de la Índia ens proposa aquesta iniciativa oberta a tothom.
 • Universeum Voices During COVID19: Reconnecting Online #2: European Academic Heritage Network