XX Festival de Poesia de la Mediterrània

XIX Festival de Poesia de la Mediterrània

El triomf de l'Odissea

Lectura continuada de l'Odissea d'Homer, de la traducció de Carles Riba, a càrrec d'Oriol Punsatí-Morlà. Basada en una proposta de Josep Palau i Fabre. Activitat realitzada en el marc del XIX Festival de Poesia de la Mediterrània.

Data

Divendres 30 de juny de 2017

Hora

De 6 a 21 hores

Lloc

Al pati de Can Balaguer, Palma

Entrada

Gratuïta

 

 

Amor, arrels, branques i fulles

 Recital poètic i musical amb Heura Gayà, Meritxell Gené, Meritxell Cucurella-Jorba i Txabi Àbrego. Activitat realitzada en el marc del XIX Festival de Poesia de la Mediterrània.

Data

Divendres 21 de juliol de 2017

Hora 

A les 20 hores

Lloc

Pati de Can Balaguer, Palma

Entrada

Gratuïta

 

 

 

Udol d'Allen Ginsberg

 Tàndem de freejazz i poesia per donar cos als versos de Udol i altres poemes. Amb Marçal Font i Ferran Besalduch. Activitat realitzada en el marc del XIX Festival de Poesia de la Mediterrània.

Data

Divendres 15 de setembre de 2017

Hora

A les 20 hores

Lloc

Pati de Can Balaguer, Palma

Entrada

Gratuïta

 

 

Paco Ibáñez en concert poètic

Data

Divendres 12 de maig

Hora

A les 20 hores

Lloc

Teatre Principal. Venda d'entrades.

Entrades:

- generals: consultau la web del Teatre Principal de Palma.

- estudiants de la UIB: 10 euros (descompte especial a les llotges del primer i segon pis).

Les entrades estan disponibles a taquilla. Heu de presentar el carnet d'estudiant de la UIB.

 

 

Festa de la poesia

 Data: el dissabte 13 de maig

Hora: a les 20 hores

Lloc: a la Sala Gran del Teatre Principal

Durada: 90 minuts

Preu: 5 euros. Venda d'entrades.

El XIX Festival de Poesia de la Mediterrània celebra un altre any la dicció i la vindicació de la paraula a través d’uns poetes que representen llengües i cultures de tot el Món que són un símbol i una matèria de pau, de diàleg, de traducció de sensibilitats, de sabers i de sabors, de complicitats i d’encontres amistosos i d’amors. En una Mediterrània on refugiats i no refugiats per raons de guerra, de fam i de subdesenvolupament van del sud i de l’est cap Europa i molts d’ells perden la vida dins aquest en un mar de cultura, volem dir més que mai que les paraules de la poesia són paraules de salvació i de justícia, de creació i de transformació, defensores de la bondat, l’acolliment i la pau.
Recital a càrrec d'Itxaro Borda, Narcís Comadira, Denise Desautels, Xavier Farré, Itisha Giri, Rodolfo Häsler, Nuno Júdice, Abdellatif Laâbi, Cinta Massip, Jaume Munar, Ion Mureşan, Suso Moinhos, Carme Riera i Adam Zagajewski.

Direcció: Biel Mesquida

Piano: Clara Peya

Dansa: Laura Santanach

Patrocini: Conselleria de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet, Universitat de les Illes Balears, Institut d’Estudis Baleàrics, Agència de Turisme de les Illes Balears, Teatre Principal, i alguns protectors personals amadors de la poesia.
 
 

Més activitats en el marc del festival

 

Activitats realitzades

Barba Corsini

Electrònica i text

Sala Petita  - Poesia sonora

Dimecres 19 d'abril

20 hores

Preu 5€ 

Barba Corsini és el nou projecte del poeta Eduard Escoffet i el músic Pope, membre de STA i Fuego, entre d’altres bandes. Es tracta d’un projecte d’exploració de la veu i l’electrònica a mig camí entre l’spoken word i la improvisació. Un aporta la veu i els textos i l’altre la trompeta, la melòdica i electrònica, sense que quedin del tot definits els rols de cadascú. El nom del grup, per la seva banda, revela el gust per l’arquitectura moderna: Barba Corsini són els cognoms d’un arquitecte que, entre d’altres, va convertir les golfes de La Pedrera en moderns apartaments, que incloïen el seu propi mobiliari. Un arquitecte trencador i de línies simples que va traçar el seu propi camí. De la mateixa manera, Pope i Escoffet juguen sense contemplacions entre la poesia sonora i el dub, entre abstraccions sonores i el pop, entre la improvisació i la precisió del càlcul. Després d’uns quants anys de treball conjunt amb Bradien, comencen una nova aventura que vol endinsar-se encara més en els terrenys poc explorats del diàleg entre poesia i música.

Eduard Escoffet és poeta i agitador cultural. Ha practicat diverses vessants de la poesia, tot i que actualment se centrat en el treball poètic sonor i el recital en directe. A banda d’un gran moviment dins l’escena contracultural de Barcelona, ha presentat el seu treball arreu d’Europa i l’Amèrica Llatina, així com a la Xina i els Estats Units. És coautor de les obres de teatre ¡Wamba va! (2005), amb Gerard Altaió, Josep Pedrals i Martí Sales; puaj./ecs. (2005), amb Gerard Altaió i Josep Pedrals, i La Belbel underground (2006), amb Carles Hac Mor i Gerard Altaió. Ha publicat el llibre d’artista Estramps, creat a quatre mans amb l’artista Evru (2011), i els llibres de poemes Gaire (2012) i El terra i el cel (2014). Entre 2009 i 2016 va col·laborar amb la banda Bradien, amb la qual va publicar dos discos: Pols (2012) i Escala (2015).

http://propost.org/escoffet

Pope és un músic multiinstrumentista que ha anat fent una exploració profunda en el DIY a tots els nivells: tocar, gravar, compondre, improvisar. Durant els anys 2003-2004 neix Sally Thompson, un projecte d’improvisació psicodèlica. Cap al 2004, neix STA amb la idea de produir música sense prejudicis. A partir d’aquí comença una cerca més profunda en la producció i la mescla de cançons, sobretot amb el concepte del dub en la manera de fer la música i amb el punk en l’esperit. Ha participat en projectes com la BIB, IED8, Dub Corao, Holy, Sally Thompson i Bradien + Eduard Escoffet. Tots subterranis, tots viscerals. Actualment, a banda de Barba Corsini, participa en STA, Fuego, Aquófono i Kou Keri Kou.