Club de Lectura de la UIB

Els dijous de les 19 a les 21 hores a l’edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

4 d’abril de 2019: La cámara sangrienta / La cambra sagnant (1998) d’Angela Carter. Aula 4.

Formulari matrícula

Coordinació

Teresa López-Pellisa, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la UIB

Introducció

Els clubs de lectura estan configurats per persones interessades a compartir la lectura i comentar diverses obres sota la guia d’una persona experta.

Aquest club de lectura que engegam enguany i que esperam que tingui continuïtat es reunirà una vegada al mes al llarg de l’any acadèmic, de l’octubre de 2018 al maig de 2019.

Les lectures proposades tenen la finalitat d’afavorir l’acostament crític als textos, fomentar l’hàbit de la lectura i propiciar trobades socials a partir del diàleg i l’intercanvi d’opinions.

Destinataris

Comunitat universitària de la UIB; mestres i professors de primària i secundària; i persones interessades en la lectura.

Crèdits ECTS

No s'assignaran crèdits ECTS a l'alumnat dels estudis del grau de Química, grau de Biologia, grau de Bioquímica i grau de Física.

Nombre d’hores de formació permanent del professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat

16 hores. Aquesta activitat te el registre 644 segons la resolució definitiva d'homologació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat.

Dates i obres vinents

4 d’abril de 2019: La cámara sangrienta / La cambra sagnant (1998) d’Angela Carter. Aula 4.

 9 de maig de 2019: El cel segons Google, La Magrana. Autora convidada: Marta Carnicero. Sala d’actes.

 Coordinació

Teresa López-Pellisa, professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la UIB. Doctora en Humanitats (Àrea de Literatura) per la Universitat Carlos III de Madrid, llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciada en Humanitats per la Universitat Carlos III de Madrid.

Entre les seves publicacions més destacades figuren Historia de la ciencia ficción en la cultura española (Iberoamericana, 2018), Patologías de la realidad virtual. Ciencia Ficción y Cibercultura (Fondo de Cultura Económica, 2015), la coedició de Visiones de lo fantástico en la cultura española (1970-2012) (E.D.A. Libros, 2014) i Ensayos sobre ciencia ficción y literatura fantástica (Universidad Carlos III, 2009), així com les antologies Las otras. Antología de mujeres artificiales (2018), Poshumanas. Antología de escritoras españolas de ciencia ficción i Distópicas. Antología de escritoras españolas de ciencia ficción (2018).

Preu

40 euros:

— Alumnes UIB (inclosos els de títols propis), PDI i PAS, personal d’investigació dels instituts de recerca adscrits a la Universitat i Alumni UIB.

— Estudiants: matriculats en titulacions oficials universitàries en altres universitats, estudiants de secundària i FP. Heu de presentar còpia de la matrícula de l'any en curs. Els estudiants matriculats en universitats estrangeres heu d'enviar la documentació per verificar que estau matriculats en català, castellà o anglès.

— Desocupats de l’Estat espanyol. Heu de presentar certificat que estau a l'atur un mes abans de l’inici del curs.

— Jubilats: heu de presentar còpia del certificat o resolució de l’INSS de la condició de jubilats o còpia de la pàgina de la llibreta on consti el darrer pagament de l’INSS.

Altres: 60 euros

Places limitades.

Formulari de matrícula.

 Activitats Realitzades

18 d’octubre de 2018: Frankenstein o el moderno Prometeo / Frankenstein (1818) de Mary Shelley. Aula 3A.

22 de novembre de 2018: El baile / El ball (1930) d’Irène Némirovsky. Aula 25 .

13 de desembre de 2018: Invasión, Páginas de Espuma. Autor convidat: David Roas. Aula 3A.

 10 de gener de 2019: Crucifeminació (1986) de Manuel de Pedrolo. Aula 3A.

7 de febrer de 2019: Intemperie (2013) de Jesús Carrasco. Aula 28 del segon pis.

7 de març de 2019: No voy a pedirle a nadie que me crea (2016) de Juan Pablo Villalobos. Aula 3.