VII Lliga de Debat Universitari de la UIB, 2020

Guanyadors de la VII Lliga de Debat UIB:

Xarxa Vives: Persuassius

G9: Catarsis

Classificació

VII Lliga de Debat UIB: Xarxa Vives


VII Lliga de Debat UIB: G9

Debat final al Parlament

Xarxa Vives:

Primer finalista Persuasius ------ Segon finalista Lul·lians

G9:

Primer finalista Catarsis ------ Segon finalista Signum

(L'ordre dels debats serà per sorteig)

Dates i llocs

Eliminatòries: del 19 al 20 de febrer de 2020. Edifici Sa Riera.

Gran Final: divendres 21 de febrer de 2020. Parlament de les Illes Balears. Final de la VII Lliga de Debat Universitari. Hora de convocatòria: per determinar. Per assistir a la final al Parlament cal reservar plaça a <sac@uib.cat>, indicant el nom complet i el DNI.

Organització

Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries. Servei d'Activitats Culturals.

Participació

Vicerectorat d'Estudiants

Col·laboració

Parlament de les Illes Balears, Consell de Mallorca, Consell d’Eivissa, Consell Insular de Menorca, Govern de les Illes Balears (Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística). 

Requisits per a tots els estudiants de les Illes Balears: alumnat dels estudis de grau o màster de la UIB fins a trenta anys.

Compensació per participar a la VII Lliga de Debat UIB

Crèdits ECTS sol·licitats:

  • 1 crèdit ECTS per haver participat a la lliga que organitza la UIB.
  • 2 crèdits ECTS per haver guanyat la lliga de la UIB i, per tant, participar a les lligues de debat que organitzen el G9 i la Xarxa Vives.
  • 3 crèdits ECTS si es guanya una d’aquestes lligues.

Premis

1. Equip Xarxa Vives

  • Gratificació en metàl·lic: 500 euros
  • Viatge, estada, manutenció i participació, representant la UIB, a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 27 al 30 d’abril de 2020. Enguany debatrem sobre la qüestió següent: «L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?».

2. Equip G9 d'Universitats

  • Gratificació en metàl·lic: 500 euros
  • AJORNAT Representar la UIB a l’XII Liga de Debate Interuniversitario G9  que tendrà lloc a la Universitat de Castella-La Manxa (Toledo) del 23 al 25 de març de 2020. Enguany debatrem sobre la qüestió següent: «¿Los recursos hídricos en el mundo deberían dejar de estar privatizados?»

Reglaments

És obligatori llegir el reglament vigent de la lliga a la qual us inscriviu:

Reglament de la Xarxa Vives. Altres documents de la lliga de la Xarxa Vives: Bases de la competició, Cartell, Manual de participació, Sistema de competició.

Reglament del G9.

Us recomanam que us inscriviu al curs de formació Parlar en públic. Persuadim l'oient. Lliga de Debat Universitari que organitza la UIB (és gratuït. Termini d'inscripció: 7 de gener de 2020).

L'habilitat de parlar en públic (HP) és una destresa que forma part de la comunicació oral i escrita en la pròpia llengua i és una competència genèrica destacada en les noves titulacions de l'espai europeu d'educació superior (EEES). Quan un alumne universitari defensa una idea, exposa les seves troballes o presenta un projecte, aquesta habilitat social és essencial.

Inscripció a la Lliga de Debat

Formulari d'inscripció

Termini d'inscripció: fins al 18 de desembre de 2019.