24 hores en la vida de Mario Gas

- Anul·lat-

Va iniciar la seva activitat en el món teatral mentre estudiava dret i filosofia a la Universitat de Barcelona, estudis que va abandonar a finals de la dècada del 1960 per començar la seva activitat teatral i artística.

Durant la segona meitat de la dècada del 1960 va formar grups de teatre independent i universitari, que van ajudar-lo a definir la seva carrera com a actor, director, gestor cultural i director artístic.

Com a gestor teatral ha dirigit el Festival de Tardor de Barcelona i l'Olimpic de les Arts, el Teatre Condal, el Saló Diana, el Festival Grec el 1976 i el Teatro Español de Madrid del 2004 al 2012. Durant la seva carrera ha combinat aquestes tasques amb les de professor d'interpretació, escenògraf, il·luminador, i actor i director de doblatge. Ha fet d'actor en pel·lícules com L'amor és estrany de Carles Balagué, El llarg hivern de Jaime Camino, Amic/Amat de Ventura Pons o El coronel Macià de Josep Maria Forn, i ha treballat sota la direcció de Vicente Aranda, Bigas Luna, Luis García Berlanga i Félix Rotaeta, entre d'altres; en televisió ha intervingut en diverses sèries. Així mateix també destaca la seva tasca com a doblador de veus d'actors com Ben Kingsley, Mel Gibson, John Malkovich o Geoffrey Rush.

Com a actor de teatre compta amb obres com Èdip, tirà de Sòfocles, Fausto de Goethe, Electra de Sòfocles, Don Juan de José Zorrilla, Follies de Stephen Sondheim i Julio César de William Shakespeare. Ha dirigit més de 50 produccions, i també ha fet de director escènic d'òperes com La Traviata o Un ballo in maschera de Giuseppe Verdi; Madama Butterfly de Giacomo Puccini i L'elisir d'amore de Gaetano Donizetti.

La seva filmografia com a director inclou El pianista, basada en la novel·la homònima de Manuel Vázquez Montalbán, i la sèrie Isabel.

 Ha estat guardonat amb diversos premis de les arts escèniques: l'any 1996 amb el Premi Nacional de Teatre, concedit per la Generalitat de Catalunya, pel seu muntatge teatral Sweeney Todd, el 1998 amb el Premi Ciutat de Barcelona pels seus muntatges Guys and Dolls i La reina de la bellesa de Leenane, i el 1999 amb el Premi Butaca a la millor direcció teatral per La reina de bellesa de Leenane, així com tres Premis Max..

Data

21 d'octubre de 2017, a les 11 hores

Places

20

Preu

Activitat gratuïta. Heu de fer la inscripció.

Programa

  • D’11 a 14 hores. Conversa amb Mario Gas. Sala de juntes de l’edifici Sa Riera.
  • 14.30 hores. Dinar tertúlia al Restaurant Bri. El preu del menú s’abonarà directament al restaurant.

Destinataris

Totes les persones amants de la persona i l'obra de Mario Gas

Inscripció

  • Termini d'inscripció: fins al 18 d'octubre de 2017.
  • Formulari en línia.
  • Cal confirmar l'assistència al dinar mitjançant el correu sac@uib.cat