Dies de Psicoanàlisi i Art

L'objectiu de «Dies de Psicoanàlisi i Art» és difondre la recerca realitzada sobre les influències mútues entre la psicoanàlisi freudiana i la pràctica artística. Més en concret, sobre la interpretació psicoanalítica de les obres d'art i sobre l'art com a model d'experiència cognitiva i expressiva. Sobre aquestes qüestions s'organitza un col·loqui entorn dels mecanismes que operen en l'experiència estètica, principalment la recepció estètica, i una conferència del Dr. Lastória sobre la sublimació en l'experiència estètica. Ambdós actes estaran oberts a la participació del públic. Els participants són, a més dels membres del GR CRIPCON Drs. Mateu Cabot i Pau Frau, són el Dr. Lastórica, professor titular de Psicologia en la UNESP i psicoanalista en exercici, el Dr. Jordi Pich, professor titular de Psicologia en la UIB i degà de la Facultat de Psicologia i el Sr. Carlos Farrés, psicoanalista en exercici. L'organització és a càrrec del Grup de Recerca Corrents crítiques del pensament contemporani (GR CRIPCON) de la UIB, en el seu programa d'investigació conjunta amb el GR Teoría Crítica: tecnologia, cultura e formação de la Universidade Estadual Paulista (UNESP, São Paulo-Brasil) del qual el Dr. Lastória és l'investigador principal.

Data

Dimecres 6 i dijous 7 de setembre de 2017

Hora

De 17 a 21 hores

Lloc

Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. Carrer Joan de Saridakis, 29, Palma

Programa

Per descarregar

Dimecres 6 de setembre de 2017

17 h Presentació i visita a l'exposició amb obres de Miró adients a la temàtica

19 h Col·loqui: Els psicoanalistes i l'art. Participants: Jordi Pich, professor de Psicologia de la UIB; Carlos Farrés, psicoanalista; Luiz Lastória, professor de Psicologia, UNESP, i psicoanalista. Modera: Mateu Cabot, professor de Filosofia de la UIB.

Dijous 7 de setembre de 2017

17 h Conferència: «La sublimación en la experiencia estética», a càrrec del professor Dr. Luiz A. C. N. Lastória, UNESP, Sao Paulo, Brasil.

19 h Col·loqui amb el conferenciant. Modera Pau Frau, professor de Filosofia de la UIB.

21 h Tancament de les jornades

Organitzen

Departament de Filosofia i Treball Social / Grup de Recerca de Corrents Crítics del Pensament Contemporani

Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries / Servei d'Activitats Culturals

Fundació Pilar i Joan Miró