Cineclub

El Cineclub Universitari és una iniciativa dels alumnes de la Universitat de les Illes Balears. El seu objectiu és difondre la passió per la cultura cinematogràfica, mitjançant una programació organitzada entre tots els alumnes que formen part del Cineclub. S'aprofitaran les xarxes socials per organitzar i difondre la programació del Cineclub Universitari. 

Les pel·lícules s'escullen mitjançant votació al Facebook del Cineclub i s'emeten en VOSE.

És una activitat gratuïta.

Presenten: alumnes de la UIB.

Les projeccions es fan els divendres lectius a les 19.30 hores a l'edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Més informació: 971 17 24 21 

DESEMBRE: CICLE MUSICAL

7 de desembre

The Wall

Sinopsi: Pink, el cantant d'un grup musical, arrossega des de la seva infància una sèrie de traumes a causa de la dura educació que va rebre. Cansat de tot el que envolta la seva professió, s'acaba refugiant en les drogues com a única opció per trencar amb el mur que ell mateix ha creat al seu al voltant.
Director: Alan Parker
Any: 1982
Pais: Regne Unit
Durada: 99 min.
Guio: Roger Waters

14 de desembre

Hello, dolly

Sinopsi: Cornelius Hackl, dependent d'una tenda d'alimentació de Yonkers, marxa a Nova York amb el seu millor amic per passar una bona estona. Allí no poden evitar creuar-se amb el seu cap Horace, que els promet donar-los una reprimenda si els veu en un restaurant de moda en lloc d'estar atenent la tenda. A través de Horace, comerciant vidu, coneixem a Dolly Levi, una casamentera de mitja edat -també vídua- que està intentant buscar-li una nova dona.
Director: Gené Kelly
Any: 1969
Pais: Estats Units
Durada: 146 min.

21 de desembre

Jesuschrist superstar


Sinopsis: Adaptació cinematogràfica del de la reeixida obra musical de Broadway, que relata la història de Jesús de Natzaret per mitjà de cançons de rock. El musical d'Andrew Lloyd Webber i Tim Rice segueix sent un dels més famosos de tots els temps.
Director: Norman Jewison
Any: 1973
Pais: Estats Units
Durada: 102 min

28 de desembre

Les parapluies de Cherbourg


Sinopsi: Geneviève és una jove que viu amb la seva mare i li ajuda en la tenda de paraigua que tenen a Cherbourg. Està enamorada de Guy, un jove mecànic, amb el qual pensa casar-se malgrat l'oposició de la seva mare, que considera a Geneviève massa jove i a Guy massa pobre. Per pagar un deute, la mare es veu obligada a vendre un collaret a un ric joier que s'enamora de Geneviève des del primer moment. Mentrestant, Guy haurà d'absentar-se dos anys per anar a Algèria a fer el servei militar.
Director: Jacques Demy
Any: 1964
Pais: França
Durada: 88

Cineclub Universitari. Novembre de 2018

Cicle Roadmovies

2 de novembre

Wild at Heart

Títol original: Wild at Heart

Any: 1990

Durada: 125 min.

Pais: Els Estats Units

Direcció: David Lynch

Guio: David Lynch (Novel·la: Barry Gifford)

Sinopsi: amb un permís carcerari, Sailor va a veure a la seva núvia Lula i tots dos decideixen fugir a Califòrnia. La mare de la noia, que s'oposa a aquesta relació, es posa en contacte amb un mafiós perquè elimini a Sailor. En realitat, vol desfer-se d'ell perquè el jove va presenciar com ella i el seu amant assassinaven al seu marit. La fugida de Sailor i Lula va acompanyada de tèrbols esdeveniments i sòrdids records. 

 

9 de novembre

Locke

Títol original Locke

Any: 2013

Durada: 82 min.

País: Regne Unit

Direcció: Steven Knight

Sinopsi: Ivan Locke (Tom Hardy) és un capatàs prestigiós de grans construccions que ha hagut de treballar molt intensament per aconseguir el seu somni: tenir una bona vida amb un bon treball i la família que vol. No obstant això, el vespre abans del seu encàrrec més important, rep una trucada que l’empeny a prendre una decisió que potser tira tota la seva vida per terra. Des d'aquest moment haurà d'emprendre una perillosa fugida a contrarellotge.

 

16 de novembre

Maduixes Salvatges

Títol original: Smultronstället

Any: 1957

Durada: 90 min.

País: Suècia

Director: Ingmar Bergman

Sinopsi: el professor Borg, un metge eminent, ha d'anar a la ciutat de Lund per rebre un homenatge de la seva universitat. Esglaiat, després d'un somni en el qual contempla el seu propi cadàver, decideix emprendre el viatge amb cotxe amb la seva nora, que acaba d’anar-se’n de casa, després de discutir amb el seu marit perquè es nega a tenir fills. Durant el viatge s’atura a la casa on passava les vacances quan era nen, un lloc on creixen les maduixes salvatges i on va viure el seu primer amor. 

23 de novembre

El sabor de les cireres

Títol original: Ta'm i guilass

Any 1997

Durada: 98 min.

País: Iran

Director: Abbas Kiarostami

Sinopsi: un home de mitjana edat decideix suïcidar-se. La seva única preocupació és trobar algú que l'ajudi i es comprometi a enterrar-lo. Aquesta cerca li permet conèixer a una gran varietat de personatges.

 

30 de novembre

The Straight Story

Títol original: The Straight Story

Any 1999

Durada 111 min.

País Els Estats Units

Director: David Lynch

Sinopsi: Alvin Straight (Richard Farnsworth) és un xacrós ancià que viu a Iowa amb una filla discapacitada (Sissy Spacek). A més de patir un emfisema i la pèrdua de visió, té greus problemes de maluc que gairebé no li permeten estar dret. Quan rep la notícia que el seu germà Lyle (Stanton), amb el qual està enemistat des de fa deu anys, ha patit un infart, decideix anar a veur’l a Wisconsin, malgrat el seu estat precari de salut. Per visitar-lo haurà de recórrer uns 500 quilòmetres, i ho fa en l'únic mitjà de transport del qual disposa: una màquina tallagespa.

 


Cineclub Universitari. Octubre 2018

Cicle Expressionisme

5 d'octubre (aula A3)

El gabinet del Doctor Caligari (1920)

Direcció: Robert Wiene

País: Alemanya

Durada: 63 minuts

Sinopsi: Assegut en un banc d'un parc, Francis anima al seu company Alan perquè vagin a Holstenwall, una ciutat del nord d'Alemanya, a veure l'espectacle ambulant del doctor Caligari. Un empleat municipal que li nega al doctor el permís per actuar, apareix assassinat l'endemà. Francis i Alan acudeixen a veure al doctor Caligari i a Cessés, el seu ajudant somnàmbul, que li anuncia a Alan el seu avenir: viurà fins a l'alba.

 

12 d'octubre: NO HI HAURÀ PROJECCIÓ

 

19 d'octubre (aula A4)

Vampyr (1932)

Direcció: Dreyer

País: Alemanya

Duració: 67 minuts

Sinopsi: Un jove viatger, Allan Gray, s'allotja en un estrany castell, l'atmosfera densa i enrarida del qual recorda la dels malsons. El jove comença a tenir visions esborronadores, de les quals la més terrible és el descobriment d'una dona inconscient que l'ha atacada un vampir en aparença de bruixa.

 

26 d'octubre (aula A3)

M, el vampir de Düsseldorf (1931)

Direcció: Fritz Lang

País: Alemanya

Durada: 111 minuts

Sinopsi: un assassí de nenes té atemorida la ciutat. La policia el cerca frenèticament i desesperadament, detenint qualsevol persona mínimament sospitosa. Per la seva banda, els caps de l'hampa, furiosos per les batudes que estan sofrint per culpa de l'assassí, decideixen buscar-lo ells mateixos.

 

Cineclub 2017/18

Edicions anteriors