Cineclub

El Cineclub Universitari és una iniciativa dels alumnes de la Universitat de les Illes Balears. El seu objectiu és difondre la passió per la cultura cinematogràfica, mitjançant una programació organitzada entre tots els alumnes que formen part del Cineclub. Per aquest motiu, s'aprofitaran les xarxes socials per organitzar i difondre la programació del Cineclub Universitari. 

Les pel·lícules s'escullen mitjançant votació al Facebook del Cineclub i s'emeten en VOSE.

És una activitat gratuïta.

Presenta: Tània Serrano Gomila, alumna d'Història de l'Art.

Les projeccions es fan els divendres lectius a les 19.30 hores a l'edifici Sa Riera. C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Més informació: 971 17 24 21 / sac@uib.cat / sac.uib.cat

Divendres, 23 de març

Paprika (2006), 90’

Japó

Direcció:

Satoshi Kon

Guió

Satoshi Kon, Seishi Minakami (novel·la: Yasutaka Tsutsui)

Música

Susumu Hirasawa

Gènere 

Animació. Ciència-ficció. Fantàstic. Intriga. Surrealisme. Animació per a adults. Pel·lícula de culte

 

Sinopsi

La psiquiatra Atsuko Chiba ha desenvolupat un mètode de teràpia revolucionari denominat PT, un prototip de màquina experimental gràcies a la qual és possible introduir-se en la ment dels pacients per tractar les seves ansietats. Però un dels models de PT és robat del laboratori de la doctora Atsuko, i comencen a utilitzar-lo per envair les ments dels seus creadors i destruir la seva personalitat mentre dormen.

___________________________________________________________________________________________

 

CICLE: EL FUTUR DEL PASSAT

 

Divendres, 2 de març

Crimes of the Future (1970), 70’

Canadà

Direcció

David Cronenberg 

Guió

David Cronenberg

Fotografia

David Cronenberg

Actors

Ronald Mlodzik, Jon Lidolt, Tania Zolty, Jack Messinger, Paul Mulholland, William Haslam, William Poolman

Gènere

Ciència-ficció. Cinema experimental. Medicina. Futur postapocalíptic 

 

Sinopsi

Quan les dones comencen a sofrir una estrany mal provocat per l'ús d'un nou cosmètic, sorgeixen sectes que intenten segrestar les poques dones que no pateixen aquesta malaltia. Una de les segrestades és una nina de cinc anys, a qui cerca un agent secret.

 

Divendres, 9 de març

Acción mutante (1993), 94’

Espanya

Direcció

Álex de la Iglesia 

Guió

Álex de la Iglesia, Jorge Guerricaechevarría

Música

Juan Carlos Coll

Fotografia

Carles Gusi

Actors

Antonio Resines, Álex Angulo, Frédérique Feder, Juan Viadas, Karra Elejalde, Saturnino García, Fernando Guillén, Jaime Blanch, Ió Gabella, Alfonso Martínez, Bibiana Fernández, Rossy de Palma, Enrique San Francisco, Feodor Atkine

Gènere

Ciència-ficció. Comèdia. Acció. Terrorisme. Comèdia negra. Pel·lícula de culte. Discapacitat 

 

Sinopsi

Bilbao, any 2012. Una estranya banda terrorista, Acción Mutante, sembra el terror al país. Està formada per éssers deformes que pretenen venjar-se dels rics i atractius. El cervell del grup és el malvat Ramón, un ésser sense escrúpols. La banda planeja el segrest de la filla d'un conegut industrial, durant unes noces...

 

Divendres, 16 de març

Fahrenheit 451 (1966), 108’

Regne Unit

Direcció

François Truffaut 

Guió

François Truffaut, Jean-Louis Richard (novel·la: Ray Bradbury)

Música

Bernard Herrmann

Fotografia

Nicolas Roeg

Actors

Julie Christie, Oskar Werner, Cyril Cusack, Anton Diffring, Jeremy Spenser, Ann Bell, Alex Scott, Bee Duffell, Caroline Hunt, Anna Palk 

Gènere

Ciència-ficció. Literatura. Sàtira. Distopia

 

Sinopsi

Fahrenheit 451 és la temperatura a la qual crema el paper dels llibres. Guy Montag, un disciplinat bomber encarregat de cremar els llibres prohibits pel govern, coneix una revolucionària mestra que s'atreveix a llegir. De sobte, es troba transformat en un fugitiu, obligat a escollir no només entre dues dones sinó entre la seva seguretat personal i la seva llibertat intel·lectual.

 

Divendres, 23 de març

Paprika (2006), 90’

Japó

Direcció:

Satoshi Kon

Guió

Satoshi Kon, Seishi Minakami (novel·la: Yasutaka Tsutsui)

Música

Susumu Hirasawa

Gènere 

Animació. Ciència-ficció. Fantàstic. Intriga. Surrealisme. Animació per a adults. Pel·lícula de culte

 

Sinopsi

La psiquiatra Atsuko Chiba ha desenvolupat un mètode de teràpia revolucionari denominat PT, un prototip de màquina experimental gràcies a la qual és possible introduir-se en la ment dels pacients per tractar les seves ansietats. Però un dels models de PT és robat del laboratori de la doctora Atsuko, i comencen a utilitzar-lo per envair les ments dels seus creadors i destruir la seva personalitat mentre dormen.

_________________________________________________________________________________________________

CINEMA LLATINOAMERICÀ

 2 de febrer

No (2012) 116’

País: Xile

Direcció: Pablo Larraín 

Guió: Pedro Peirano

Música: Carlos Cabezas

Fotografia: Sergio Armstrong

Actors: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Luis Gnecco, Antonia Zegers, Néstor Cantillana, Alejandro Goic, Diego Muñoz, Jaime Vadell, Marcial Tagle, Manuela Oyarzún, Pascal Montero, Eugenio García, Elsa Poblete, Florcita Motuda 

Gènere: Drama. Anys vuitanta. Política. Televisió. Dictadura xilena 

Sinopsi

René Saavedra (Gael García Bernal) és un executiu de publicitat que torna a Xile després de l’exili a Mèxic i dissenya una brillant i optimista campanya que propugna el «no» al plebiscit xilè de 1988. El seu objectiu és posar fi a la dictadura militar i enderrocar Augusto Pinochet amb una estratègia de màrqueting no basada en l'enfrontament i la denúncia del règim sinó en l'esperança d'un futur millor.

9 de febrer

Miss Tacuarembó  (2010) 92’

País: Uruguai

Direcció: Martín Sastre 

Guió: Martín Sastre, Dani Umpi

Música: Ignacio Pérez Marín

Fotografia: Pedro Luque

Actors: Natalia Oreiro, Diego Reinhold, Alejandro Tous, Sofia Silvera, Mirella Pascual, Rossy de Palma, Mónica Vila, Mike Amigorena, Ale Sergi, Jeannette Rodríguez 

Gènere: Musical. Comèdia 

Sinopsi

Natalia, una nena que creix durant els anys vuitanta sota la influència de la telenovel·la Cristal i la pel·lícula Flashdance en la llunyana i petita ciutat de Tacuarembó (Uruguai), descobreix que ser coronada Miss Tacuarembó és la seva única possibilitat de deixar enrere el seu avorrit poble natal i emigrar a una gran ciutat per arribar a ser una estrella.

16 de febrer

La teta asustada (2009) 94’

País: Perú

Direcció: Claudia Llosa 

Guió: Claudia Llosa

Música: Selma Mutal

Fotografia: Natasha Brier

Actors: Magaly Solier, Susi Sánchez, Efraín Solís, Marí Ballón, Antolín Prieto 

Gènere: Drama 

Sinopsi

Fausta (Magaly Solier) pateix de «la teta asustada», una malaltia que es transmet per la llet materna de dones maltractades durant l'època del terrorisme al Perú. Els infectats neixen sense ànima, perquè de l'esglai es va amagar a la terra, i un terror atàvic els aïlla per complet. Però Fausta amaga una cosa més: guarda un secret que no vol revelar, fins que la sobtada mort de la seva mare desencadenarà fets inesperats que transformaran la seva vida i la d’altres persones. Seleccionada per Perú com a candidata a l'Oscar 2010 en la categoria de pel·lícula de parla no anglesa.

23 de febrer

Fresa y chocolate (1993) 111’

País: Cuba

Direcció: Tomás G. Alea, Juan Carlos Tabío 

Guió: Senel Paz

Música: Jose María Vitier

Fotografia: Mario Garcia Joia

Actors: Jorge Perugorría, Vladimir Cruz, Mirtha Ibarra, Francisco Gattorno, Marilyn Solaya, Joel Angelino 

Gènere: Drama. Amistat. Homosexualitat 

Sinopsi

David (Vladimir Cruz) és un comunista convençut que estudia sociologia a la Universitat de l'Havana. Diego (Jorge Perugorría) és un artista homosexual assetjat per l'homofòbia del règim castrista. Malgrat les abismals diferències que els separen, entre ells sorgeix una profunda amistat.

 ____________________________________________________________________________________________

CICLE DEL MES DE GENER: CICLE DE CINEMA ESPANYOL

12 de Gener 

Loreak (2014) 99’

Direcció

Jon Garaño, José Mari Goenaga

Guió

Jon Garaño, José Mari Goenaga, Aitor Arregi

Música

Pascal Gaigne

Fotografia

Javier Aguirre

Repartiment

Nagore Aranburu, Itziar Aizpuru, Itziar Ituño, Josean Bengoetxea, Ane Gabaraín, Egoitz Lasa, Jox Berasategui, Gotzon Sánchez, José Ramón Soroiz

Gènere

Histories creuades. Melodrama 

Sinopsi

 

La vida d’Ane fa un gir quan setmanalment comença a rebre de forma anònima un ram de flors a ca seva. Per la seva banda, les vides de Lourdes i Tere també es veuen afectades per unes misterioses flors. Un desconegut diposita cada setmana un ram en memòria d'algú que va ser important en les seves vides. Aquesta és la història de tres dones, tres vides alterades per la mera presència d'unes flors. Flors que faran brollar en elles sentiments que semblaven oblidats… Però, al cap i a la fi, no són més que flors.

19 de Gener (aula 7)

1898. Els últims de Filipines (2016) 129’

Direcció

Salvador Calvo

Guió

Alejandro Hernández

Música

Roque Baños

Fotografia

Àlex Català

Repartiment

Luis Tosar, Álvaro Cervantes, Javier Gutiérrez, Karra Elejalde, Carlos Hipólito, Eduard Fernández, Patrick Criado, Miguel Herrán, Ricardo Gómez, Emilio Palacios, Alexandra Masangkay, Maykol Hernández, Pedro Casablanc, Ciro Miró

Gènere

Bèl·lic. Aventures. Anys 1900. Històric. Colonialisme. Cinema èpic 

Sinopsi

A la fi del segle XIX, a la colònia espanyola de Filipines, un destacament espanyol va ser assetjat al poble de Baler, a l’illa filipina de Luzón, per insurrectes filipins revolucionaris, durant 337 dies. El desembre de 1898, amb la signatura del Tractat de París entre Espanya i els Estats Units, es posava fi formalment a la guerra entre tots dos països, i Espanya cedia la sobirania sobre les Filipines als Estats Units. A causa d'això, els assetjats a Baler són coneguts com «els últims de Filipines»

26 de gener (aula 7)

El dia de la bèstia (1995) 103’

Direcció

Alex de la Iglesia

Guió

Álex de la Iglesia, Jorge Guerricaechevarria

Música

Battista Lena Fotografia, Flavio Martínez Labiano

Repartiment

 

Álex Angulo, Santiago Segura, Armando de Razza, Maria Grazia Cucinotta, Terele Pávez, Saturnino García, Nathalie Seseña, Jimmy Barnatán, Jaime Blanch, Antonio Dechent, El Gran Wyoming, Manuel Tallafé, Antonio de la Torre, Juan y Medio, Mario Ayuso

Gènere

Comèdia. Acció. Fantàstic. Terror | Nadal. Comèdia de terror. Pel·lícula de culte

Sinopsi

 

Un sacerdot creu haver desxifrat el missatge secret de l'Apocalipsi segons sant Joan: l’Anticrist naixerà el 25 de desembre de 1995 a Madrid. Per impedir el naixement del fill de Satanàs, el capellà s'alia amb José María, un jove aficionat al death-metal. Tots dos intenten esbrinar en quina part de Madrid tindrà lloc l'apocalíptic esdeveniment. Amb l'ajuda del professor Cavan, presentador d'un programa de televisió de caràcter esotèric i sobrenatural, el capellà i José Mari invoquen el diable en una estranya cerimònia.

_______________________________________

CICLE DE TEMÀTICA EXISTENCIAL

Dia 1 de desembre (Sala d'actes)

Akira 

Any: 1988

Durada: 124 min.

País: Japó

Director: Katsuhiro Ôtomo 

Guió: Katsuhiro Ôtomo, Hisso Hashimoto (manga: Katsuhiro Ôtomo)

Música: Shoji Yamashiro

Gènere: Animació. Ciència-ficció. Thriller futurista. Animació per a adults. Pel·lícula de culte.

 

Sinopsi: any 2019. Neotòquio és una ciutat construïda sobre les ruïnes de l'antiga capital japonesa, destruïda després de la Tercera Guerra Mundial. Japó és un país a punt del col·lapse que sofreix contínues crisis polítiques. En secret, un equip de científics ha reprès per ordre de l'exèrcit un experiment per trobar individus que puguin controlar l'arma definitiva: una força denominada «l'energia absoluta».

Dia 8 de desembre (Sala d'actes)

 Cléo de 5 à 7 

Any: 1962

Durada: 90 min.

País: França

Directora: Agnès Varda 

Guió: Agnès Varda

Música: Michel Legrand

Actors: Corinne Marchand, Antoine Bourseiller, Dorothée Blanck, Michel Legrand, Dominique Davray, José Luis de Vilallonga, Loye Payen, Jean-Luc Godard, Anna Karina, Eddie Constantine, Jean-Claude Brialy, Sami Frey

Gènere: Drama psicològic. Nouvelle vague

 

Sinopsi: Cléo, una jove cantant, espera impacient els resultats d'un examen mèdic. Quan una endevina que llegeix les cartes li revela que té càncer i que pot morir, la seva inquietud augmenta. Tractant d'ocupar el temps esperant els resultats, Cléo coneix un jove soldat a punt de partir per fer el servei militar a Algèria, al qual confia el seu temor a la mort.

Dia 15 de desembre no hi haurà projecció

 

Dia 22 de desembre (Aula 3)

 Arrival  

Any: 2016

Durada: 116 min.

País: Estats Units

Director: Denis Villeneuve 

Guió: Eric Heisserer (relat: Ted Chiang)

Música: Jóhann Jóhannsson

Actors: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O'Brien, Nathaly Thibault, Pat Kiely, Joe Cobden, Tzi Dt., Julian Casey, Larry Day, Russell Yuen, Abigail Pniowsky, Philippe Hartmann, Andrew Shaver, Anana Rydvald

Gènere: Ciència-ficció. Drama. Extraterrestres 

Sinopsi: Quan unes naus extraterrestres comencen a arribar a la Terra, els alts comandaments militars demanen ajuda a una experta lingüista per intentar esbrinar si els alienígenes venen en to de pau o suposen una amenaça. A poc a poc la dona intentarà aprendre a comunicar-se amb els estranys invasors, posseïdors d'un llenguatge propi, per esbrinar la veritable i misteriosa raó de la visita extraterrestre... Adaptació del relat curt «The Story of Your Life» de l'escriptor Ted Chiang, guanyador dels reconeguts premis de ciència-ficció Hugo i Nebula.

Dia 29 de desembre (aula 3A)

Ikiru  

Any: 1952

Durada: 143 min.

País: Japó

Director: Akira Kurosawa 

Guió: Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto, Hideo Oguni

Música: Fumio Hayasaka

Actors: Takashi Shimura, Nobuo Kaneko, Kyôko Seki, Makoto Kobori, Kumeko Urabe, Yoshie Minami, Miki Odagiri, Kamatari Fujiwara 

Gènere: Drama. Malaltia. Vellesa. Drama psicològic 

 

Sinopsi: Kanji Watanabe és un vell funcionari públic que té una vida monòtona i grisa, i no fa pràcticament res. No obstant això, no és conscient del buit de la seva existència fins que un dia li diagnostiquen un càncer incurable. Amb la certesa que la fi dels seus dies s'acosta, sorgeix en ell la necessitat de cercar un sentit a la vida.

_______________________________________

Cicle Dones Directores

Dia 3 de novembre

Monster, 2003 (110’)

País

Estats Units

Directora

Patty Jenkins 

Guió

Patty Jenkins

Repartiment

Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern, Scott Wilson, Pruitt Taylor Vince, Lee Tergesen, Annie Corley, Marc Macaulay 

Gènere

Drama. Crim. Assassins en sèrie. Basat en fets reals.  

Sinopsi

Aileen Wuornos és una prostituta que va ser executada el 2002 a l'Estat de Florida, després de confessar que era l’autora de sis assassinats. Aileen va declarar que havia matat en defensa pròpia, com a reacció als violents atacs que sofria mentre exercia el seu ofici. Prop de la desesperació i del suïcidi, coneix un dia en un bar Selby Wall, i tot canvia. Quan un dels seus clients maltracta Wuornos, ella el mata en defensa pròpia, i comença així una tràgica cadena d'assassinats. Aquesta és la història d'una assassina, però també una història d'amor entre dues inadaptades.

 

Dia 10 de novembre

Mi vida sin mi, 2003 (106’) (‘La meva vida sense mi’)

País

Espanya

Directora

Isabel Coixet 

Guió

Isabel Coixet (conte: Nanci Kincaid)

Repartiment

Sarah Polley, Scott Speedman, Mark Ruffalo, Amanda Plummer, Leonor Watling, Deborah Harry, Maria de Medeiros, Alfred Molina 

Gènere

Drama. Romanç. Malaltia 

Sinopsi

Ann té 23 anys, dues filles, un marit que passa més temps en atur que treballant, una mare que odia el món, un pare que fa deu anys que és a la presó, una feina com a netejadora nocturna en una universitat a la qual mai no podrà assistir durant el dia... Viu en una caravana al jardí de la seva mare, als afores de Vancouver. Aquesta existència grisa canvia completament després d'un reconeixement mèdic. Des d'aquest dia, paradoxalment, Ann descobreix un inusual plaer de viure, guiada per un impuls vital: elaborar una llista de coses que vol fer abans de morir.

Dia 17 de novembre

Tomboy, 2011 (82’)

País

França

Directora

Céline Sciamma 

Repartiment

Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson, Sophie Cattani, Mathieu Demy, Cheyenne Lainé

Gènere

Infància. Transsexualitat.

Sinopsi

Quan s'instal·la amb la família en un barri dels afores de París, Laure, una nena de deu anys, aprofita el seu aspecte i el seu tall de cabells per fer-se passar per un noi. En el seu paper de Mickaël, es veurà immersa en situacions compromeses; i Lisa, una noia del seu nou grup d'amics, s’hi sent atreta.

 

Dia 24 de novembre

Selma, 2014 (123’)

País

Estats Units

Directora

Ava DuVernay 

Repartiment

David Oyelowo, Tom Wilkinson, Carmen Ejogo, Tim Roth, Giovanni Ribisi, Common, Oprah Winfrey, Lorraine Toussaint, André Holland, Alessandro Nivola, Martin Sheen, Cuba Gooding Jr., Dylan Baker

Gènere

Drama. Anys seixanta. Racisme. Política. Històric. Basat en fets reals 

Sinopsi

Aquesta crònica sobre la lluita del polític i activista doctor Martin Luther King Jr. en defensa dels drets civils se centra en la marxa des de Selma a Montgomery, Alabama, el 1965, que va portar el president Lyndon B. Johnson a aprovar la llei sobre el dret al vot dels ciutadans negres.

 

                     _________________________________________________________________

Cicle del mes d’octubre: Cicle d’Animació Disney

Dia 13 d'octubre a les 19 h

 Fantasia, 1940 (120')

País: Estats Units

Directors: James Algar, Samuel Armstrong, Ford Beebe Jr., Norman Ferguson, Jim Handley, T. Hee, Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Bill Roberts, Paul Satterfield, Ben Sharpsteen 

Guió: Joe Grant, Dick Huemer

Música: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Igor Stravinskij, Piotr Txaikovski, Paul Dukas, Franz Schubert, Modest Mússorgski

Gènere: Animació. Musical. Fantàstic. Infantil

Sinopsi

Tot un clàssic de la Disney, una col·lecció d'interpretacions animades de grans obres de la música clàssica. A «L'aprenent de bruixot» (P. Dukas), Mickey Mouse, deixeble d'un mag, es fica en un gran garbull, perquè els seus coneixements de màgia són molt limitats. «La consagració de la primavera» (Stravinskij) explica la història de l'evolució, des dels éssers unicel·lulars fins a l'extinció dels dinosaures. «La dansa de les hores» (Ponchielli) és un fragment d'un ballet còmic interpretat per elefants, hipopòtams, cocodrils i estruços. «Una nit a la muntanya pelada» de Mússorgski i l’«Ave Maria» de Schubert descriuen l'enfrontament entre la foscor i la llum.

Dia 20 d'octubre (sessió doble)
A les 19 h

  Fantasia 2000, 1999 (75')

País: Estats Units

Directors: Eric Goldberg, James Algar, Gaëtan Brizzi, Paul Brizzi, Hendel Butoy, Francis Glebas, Pixote Hunt, Do Hahn 

Guió: Joe Ranft, Elena Driskill (història: Eric Goldberg)

Música: Ludwig van Beethoven, Igor Stravinskij, Dmitri Xostakóvitx, George Gershwin

Gènere: Animació. Musical. Fantàstic. Infantil

Sinopsi

Igual que el seu precedent, aquesta pel·lícula es divideix en diversos fragments —en aquest cas vuit—, cadascun acompanyat de diferents peces musicals. Entre els fragments s'inclou «L'aprenent de bruixot», protagonitzat per Mickey Mouse, que ja apareixia en la primera Fantasia.

A les 20.15 h

Mulan 1998 (88')

País: Estats Units

Directors: Barry Cook, Tony Bancroft 

Guió: Rita Hsiao, Christopher Sanders, Philip Lazebnik, Raymond Singer

Música: Jerry Goldsmith

Gènere: Animació. Aventures. Acció. Comèdia. Musical

Sinopsi

Mulan, una jove xinesa filla única de la família Fa, en lloc de voler-se casar, com les seves amigues, tracta per tots els mitjans d'allistar-se a l'exèrcit imperial, per evitar que el seu ancià pare sigui cridat a files per defensar l'emperador de l'assetjament dels huns. Quan l'emissari imperial duu a terme l'ordre de reclutar els homes de totes les famílies, Mulan es farà passar per soldat i se sotmetrà a un dur entrenament fins a fer-se mereixedora de l'estima i de la confiança de la resta del seu esquadró.

Dia 27 d'octubre (sessió doble especial Halloween: veniu disfressats per a l'ocasió)
A les 19 h

The Emperor's New  Groove (‘L'emperador i les seves bogeries’) 2000 (78')

País: Estats Units

Director: Mark Dindal 

Guió: David Reynolds

Música: Sting, David Hartley

Gènere: Animació. Infantil. Comèdia. Fantàstic 

Sinopsi

L'arrogant i egoista emperador Cuzco és traït i convertit en llama per Yzma i el seu guardaespatlles Kronk. L'emperador, que una vegada ho va tenir tot, es veurà abocat a confiar en un simple i simpàtic camperol anomenat Pacha, per trobar-se a si mateix.

A les 20.15 h

Moana (‘Vaiana’) 2016 (113')

País: Estats Units

Director: John Musker, Ron Clements, Don Hall, Chris Williams 

Guió: Jared Bush (història: Ron Clements, John Musker, Chris Williams, Don Hall, Pamela Ribon, Aaron Kandell, Jordan Kandell)

Música: Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa'i, Mark Mancina

Gènere: Animació. Aventures. Musical

Sinopsi

La història es desenvolupa fa dos mil·lennis en unes illes del sud del Pacífic. La protagonista és Moana (Vaiana) Waialiki, una jove que desitja explorar el món navegant per l'oceà. Ella és l'única filla d'un important capità que pertany a una família amb diverses generacions de mariners.

             ____________________________

Cicle del mes de juliol: Cinema Europeu

7 de juliol (sala d'actes)

Persona, 1966 (81')

País: Suècia

Director: Ingmar Bergman 

Guió: Ingmar Bergman

Música: Lars Johan Werle

Fotografia: Sven Nykvist (B&W)

Actors: Liv Ullmann, Bibi Andersson, Margaretha Krook, Gunnar Björnstrand, Jörgen Lindström 

Gènere: Drama. Intriga. Pel·lícula de culte 

 

Sinopsi: Elisabeth, una cèlebre actriu de teatre, és hospitalitzada perquè perd la veu durant una representació d’Electra. Després de sotmetre-la a una sèrie de proves, el diagnòstic és bo. No obstant això, com que segueix sense parlar, ha de romandre a la clínica. Alma, la infermera encarregada de cuidar-la, intenta trencar el seu mutisme parlant-li sense parar.

14 de juliol  (Aula 3)

Léon (‘El professional’) 1994 (106')

País: França

Director: Luc Besson 

Guió: Luc Besson

Música: Eric Serra

Fotografia: Thierry Arbogast

Actors: Jean Reno, Natalie Portman, Gary Oldman, Danny Aiello, Samy Naceri, Peter Appel, Michael Badalucco, Ellen Greene, Elizabeth Regen, Maïwenn Li Besco 

Gènere: Acció. Thriller. Drama. Crim. Venjança

 

Sinopsi: Mathilda és una nena de dotze anys que no es porta bé amb la família, excepte amb el germà petit. Son pare és un narcotraficant que fa negocis amb Stan, un corrupte agent de la DEA (departament governamental contra les drogues). Léon, un solitari i misteriós veí, resulta que treballa com a assassí a sou. Les vides d'ambdós es creuaran de la manera més tràgica.

Dia 21 de juliol (sala d'actes)

Paris, Texas 1984 (144')

País: Alemanya de l'Oest (RFA)

Director: Wim Wenders 

Guió: Sam Shepard

Música: Ry Cooder

Fotografia: Robby Müller

Actors: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell, Aurore Clément, Hunter Carson, Bernhard Wicki 

Gènere: Drama. Road movie. Pel·lícula de culte 

 

Sinopsi: Un home camina pel desert de Texas i no recorda qui és. El seu germà el cerca i intenta que recordi com era la seva vida quatre anys abans, quan va abandonar la dona i el fill. A mesura que va recuperant la memòria i es relaciona amb persones del seu passat, es planteja la necessitat de refer la seva vida.

28 de juliol (aula 3A- primer pis)

Song of the Sea (‘La cançó del mar’) 2014 (90')

País: Irlanda

Director: Tomm Moore 

Guió: Will Collins (història: Tomm Moore)

Música: Bruno Coulais

Gènere:  Animació. Aventures. Fantàstic. Infantil. Contes. Mitologia 

 

Sinopsi: La història del viatge a casa de l'últim Nen Foca. Després de la desaparició de sa mare, envien Ben i Saoirse a viure amb l’àvia a la ciutat. Quan decideixen tornar a la seva casa al costat del mar, el seu viatge es converteix en una carrera contra el temps a mesura que s'internen en un món que Ben només coneix a través de les llegendes que li narrava sa mare. Però aquest no és un conte per dormir; aquestes criatures porten al nostre món massa temps. Ben aviat s'adona que Saoirse serà la clau per a la seva supervivència.

_________________________________________________________________

Cicle Directors: Park Chan-wook

Dia 2 de juny (sala d'actes)

 Joint Security Area (J.S.A.)

Any: 2000

Durada: 110 min

País: Corea del Sud

Director: Park Chan-wook

Guió: Seong-san Jeong, Hyeon-seok Kim, Mu-yeong Lee, Park Chan-wook (novel·la: Sang-yeon Park)

Música: Jun-Seok Bang, Yeong-wook Jo

Fotografia: Sung-bok Kim

Actors: Lee Byung-hun, Song Kang-ho, Lee Young-Ae, Shin Ha-kyun, Kim Tae-Woo, Shin Ha-Gyun, Choi Sang-Woo, Kim Myeong-Su, Herbert Ulrich

Gènere: Thriller. Intriga. Bèl·lic. Exèrcit. Amistat

Sinopsi: Els cadàvers de dos soldats nord-coreans són trobats a l'àrea de seguretat compartida que separa les dues Corees, aparentment assassinats per un soldat sud-coreà. Corea del Nord llança l'acusació que el fet és degut a un flagrant atac de Corea del Sud, mentre que aquesta manté l'acusació del segrest amb final tràgic per part dels seus veïns del nord. Per investigar el cas es destina a la zona una oficial del departament d'intel·ligència militar suís, d'origen coreà. L'oficial comença a investigar, i el cas es converteix en un misteri.

Dia 9 de juny (sala d'actes)

 I'm A Cyborg, But That's Ok

Any: 2006

Durada: 105 min

País: Corea del Sud

Director: Park Chan-wook

Guió: Park Chan-wook, Chung Seu-Kyung

Música: Hong Dae-sung, Hong Yoo-jin

Fotografia: Chung Chung-hoon

Actors: Lim Soo-jung, Rain, Choi Hee-jin, Lee Young-nyeo, Yoo Ho-jung, Shon Young-soon, Lee Kyung-eun, Joo Hee, Lee Young-mi, Chun Choon-gi

Gènere: Comèdia. Drama. Drama psicològic

 

Sinopsi: La jove Young-goon està internada en un psiquiàtric perquè creu que és un ciborg. Es nega a ingerir menjar i s'alimenta només de piles i bateries elèctriques, perquè creu que, com a ésser cibernètic, només necessita electricitat. La seva actitud canvia quan entaula amistat amb Il-soon, un jove que s'oculta constantment darrere d'una màscara.

Dia 16 de juny (sala d'actes)

 Sympathy For Mr. Vengeance

Any: 2002

Durada: 129 min

País: Corea del Sud

Director: Park Chan-wook

Guió: Park Chan-wook, Lee Jae-sun, Lee Mu-yeong, Lee Yong-jong

Fotografia: Kim Byeong-il

Actors: Song Kang-ho, Shin Ha-kyun, Doona Bae, Lim Ji-Eun, Han Bo-bae, Kim Es-dong, Lee Dae-yeon

Gènere: Thriller. Drama. Crim. Malaltia. Venjança

 

Sinopsi: Explica la història d'un sordmut que cerca desesperadament 10 milions per comprar al mercat negre un ronyó per a la seva germana malalta. Primera part de la trilogia de la venjança de Chan-wook Park, que completen Oldboy (2003) i Sympathy For Lady Vengeance (2005).

Dia 23 de juny (sala d'actes)

Sympathy For Lady Vengeance

Any: 2005

Durada: 112 min

País: Corea del Sud

Director: Park Chan-wook

Guió: Park Chan-wook, Jeong Seu-Gyeong

Música: Choi Seung-hyeon, Jo Yeong-wook, Na Seok-joo

Fotografia: Jeong Jeong-hun

Actors: Lee Young-ae, Choi Min-sik, Tony Barry, Anne Cordiner, Kim Bu-seon

Gènere: Thriller. Amistat. Venjança. Assassins en sèrie. Drama psicològic. Thriller psicològic.

 

Sinopsi: La bella Kum-ja ha passat tretze anys a la presó. El crim havia commocionat l'opinió pública, tenia tan sols vint anys quan va perpetrar un fet tan horrible. Una vegada complerta la pena i en llibertat, Kum-ja només desitja venjar-se... però de qui? Última part de la trilogia de la venjança de Chan-wook Park, després de Sympathy For Mr. Vengeance i Oldboy.

Dia 30 de juny (sala d'actes)

 The Handmaiden

Any: 2016

Durada: 145 min

País: Corea del Sud

Director: Park Chan-wook

Guió: Park Chan-wook, Jung Seu-kyung (Novel·la: Sarah Waters)

Música: Cho Young-wuk

Fotografia: Chung Chung-hoon

Actors: Ha Jung-woo, Kim Min-hee, Jo Jin-woong, Kim Tae-ri, Moon Sota-ri, Kim Hae-suk (productora)

Gènere: Thriller. Drama. Romanç. Anys 30. Eròtic.

 

Sinopsi: Corea, dècada de 1930, durant la colonització japonesa. Una jove, Sookee, és contractada com a criada d'una rica dona japonesa, Hideko, que viu reclosa en una gran mansió sota la influència d'un tirà. Sookee guarda un secret i, amb l'ajuda d'un estafador que es fa passar per un comte japonès, planeja qualque cosa per a Hideko.

  _________________________________________________________________

Cicle Terry Gilliam

Divendres 5 de maig  (sala d'actes)

Brazil, 1985 (138')

País: Regne Unit

Director: Terry Gilliam 

Guió: Terry Gilliam, Tom Stoppard, Charles McKeown

Música: Michael Kamen

Fotografia: Roger Pratt

Actors: Jonathan Pryce, Kim Greist, Michael Palin, Katherine Helmond, Ian Holm, Bob Hoskins, Ian Richardson, Peter Vaughan, Robert De Niro, Jim Broadbent, Barbara Hicks, Charles McKeown, Derrick O'Connor, Kathryn Pogson 

Gènere: Ciència-ficció. Fantàstic. Drama. Ciberpunk. Neo-noir. Sàtira. Pel·lícula de culte. Distopia

 

Sinopsi: En un estrany i depriment univers futurista on regnen les màquines, una mosca cau dins un ordinador i canvia el cognom del guerriller Harry Tuttle pel del tranquil pare de família Harry Buttle, que és detingut i assassinat per l'aparell repressor de l'Estat. El tranquil buròcrata Sam Lowry és l'encarregat de retornar un taló a la família de la víctima, circumstància que li permet conèixer Jill Layton, la dona dels seus somnis. I, mentre la persegueix, fa amistat amb Harry Tuttle i es converteix en el seu còmplice.

Divendres 12 de maig  (sala d'actes)

12 monkeys, 1995 (129')

País: Estats Units

Director: Terry Gilliam

Guió: David Webb, Janet Peoples (basat en la pel·lícula La Jetée de Chris Marker)

Música: Paul Buckmaster, Tom Waits, Astor Piazzolla

Fotografia: Roger Pratt

Actors: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt, Christopher Plummer, David Morse, Christopher Meloni

Gènere: Ciencia-ficció

Sinopsi: James Cole és un criminal convicte que viu en un ombrívol futur postapocalíptic. Entre els anys 1996 i 1997, la superfície de la Terra va ser contaminada per un virus mortal que va obligar la població supervivent a viure sota terra. Mentre passaven els anys en la freda i humida foscor, els científics varen trobar una forma de viatjar en el temps, encara que imprecisa. Per obtenir el perdó, Cole permet que els científics l’enviïn al passat amb l'objectiu de recopilar informació sobre el virus, un virus que creuen que ha estat alliberat per una organització terrorista coneguda com l’Exèrcit dels Dotze Micos.

Divendres 19 de maig  (sala d'actes)

The Zero Theorem, 2013 (107')

País: Regne Unit

Director: Terry Gilliam 

Guió: Pat Rushin

Música: George Fenton

Fotografia: Nicola Pecorini

Actors: Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis, Lucas Hedges, Matt Damon, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Peter Stormare, Sanjeev Bhaskar

Gènere: Ciència-ficció. Drama. Ciberpunk

 

Sinopsi: Qohen Leth és un excèntric geni dels ordinadors que viu en un món corporatiu controlat per una fosca figura anomenada «Direcció». Reclòs a l'interior d'una capella en ruïnes, Qohen treballa en la solució a un estrany teorema, un projecte que podria descobrir la veritat sobre la seva ànima i el significat de l'existència (o la falta de significat) d'una vegada per sempre.

Divendres 26 de maig (sala d'actes)

Lost in La Mancha, 2002 (89')

País: Regne Unit

Directors: Keith Fulton, Louis Pepe 

Guió: Keith Fulton, Louis Pepe

Música: Miriam Cutler

Participants: Terry Gilliam, Jean Rochefort, Johnny Depp, Vanessa Paradis 

Gènere: Documental. Cinema dins del cinema. Documental sobre cinema

 

Sinopsi: L'any 2000 Terry Gilliam va intentar portar el Quixot a la gran pantalla en un projecte anomenat The Man Who Killed Don Quixote. No obstant això, una sèrie de desgràcies per a la història del cinema fan que ens hàgim de conformar amb el documental Lost in La Mancha de Keith Fulton i Louis Pepe, sobre el rodatge d'aquest magnífic somni de Gilliam a Espanya. En aquest film veurem com els tècnics es desesperaran per la manera de treballar de Gilliam, una ment caòtica i genial on bull una imaginació desbordant. A més, l'equip de rodatge s'enfrontarà a una sèrie de desgràcies inversemblants. Un projecte amb finançament europeu, ja que l’extravagància i genialitat que fan gran Terry Gilliam també li tanquen portes a Hollywood.

                    _________________________________________________________________

Cicle Adaptació Teatral

Dia 7 d'abril  (sala d'actes)

Coriolanus, 2011 (122')

País: Regne Unit

Director: Ralph Fiennes

Guió: John Logan (obra: William Shakespeare)

Música: Ilan Eshkeri

Fotografia: Barry Ackroyd

Actors: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Vanessa Redgrave, Brian Cox, Lubna Azabal, Ashraf Barhom, John Kani, Jessica Chastain, Dragan Micanovic, Paul Jesson, James Nesbitt

Gènere: Thriller. Guerra

 

Sinopsi: Adaptació del Coriolanus de Shakespeare ambientada en la Roma contemporània. Coriolà és un general que cau en desgràcia i és bandejat a una regió remota. Allí reclutarà els homes necessaris per formar un exèrcit i venjar-se dels seus enemics.

 

Dia 28 d'abril  (sala d'actes)

Amadeus, 1984 (158')

País: Estats Units

Director: Milos Forman

Guió: Peter Shaffer (obra: Peter Shaffer)

Música: W. A. Mozart

Fotografia: Miroslav Ondricek

Actors: Tom Hulce, F. Murray Abraham, Elizabeth Berridge, Simon Callow, Roy Dotrice, Christine Ebersole, Jeffrey Jones, Charles Kay, Richard Frank, Cynthia Nixon, Vincent Schiavelli, Kenneth McMillan, Kenny Baker

Gènere: Drama. Biogràfic. Segle XVIII. Música

 

Sinopsi: Antonio Salieri és el músic més destacat de la cort de l'emperador Josep II d'Àustria. Lliurat completament a la música, li promet a Déu humilitat i castedat si, a canvi, conserva els seus extraordinaris dots musicals. Però, després de l'arribada a la cort d'un jove anomenat Wolfgang Amadeus Mozart, Salieri queda relegat a un segon pla. Enfurismat per la pèrdua de protagonisme, farà tot el possible per arruïnar la carrera del músic de Salzburg. Mentrestant, Mozart, aliè a les maquinacions de Salieri, sorprèn tothom amb la seva genialitat com a músic, però també amb les seves excentricitats.

                    _________________________________________________________________

Cicle Wes Anderson

Dia 3 de MARÇ

Títol original: Moonrise Kingdom 

Any: 2012

Durada: 94 min.

País: Estats Units

Director: Wes Anderson 

Guió: Roman Coppola, Wes Anderson

Música: Alexandre Desplat

Fotografia: Robert D. Yeoman

Actors: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Bob Belaven, Harvey Keitel, Seamus Davey-Fitzpatrick 

Gènere: Comèdia. Anys seixanta. Cinema independent EUA. Comèdia dramàtica. Infància. Adolescència 

 

Sinopsi: Anys seixanta. Familiars i amics cerquen dos joves amants que han fugit del seu poble natal. Així quedaran de manifest vells rencors i ocultes relacions romàntiques entre alguns dels personatges que participen en la cerca.

Dia 10 de MARÇ (Sala d'actes)

Títol original: The Darjeeling Limited (‘Viatge a Darjeeling’)

Any: 2007

Durada: 91 min.

País: Estats Units

Director: Wes Anderson

Guió: Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman

Fotografia: Robert D. Yeoman

Actors: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Anjelica Huston, Bill Murray, Amara Karan, Camilla Rutherford, Irrfan Khan, Natalie Portman

Gènere: Comèdia. Road Movie. Família. Comèdia dramàtica

 

Sinopsi: Francis, Peter i Jack són tres germans que s'han anat distanciant amb el pas del temps i ja ni tan sols es parlen. La mort del seu pare els reuneix de nou, i d'aquest retrobament sorgeix la necessitat de tornar a estrènyer els llaços familiars. Francis, el gran, proposa un viatge amb tren per l'Índia a bord del Darjeeling Limited, la línia ferroviària que recorre el país d'un extrem a l'altre. Ja al tren, comencen les disputes verbals, i fins i tot físiques, i el seu comportament arriba a tal extrem que són obligats a baixar del tren. A partir de llavors, abandonats als seus propis recursos, comença per als tres un viatge que no havien previst.

Dia 17 de MARÇ  (Aula A4)

Títol original: The Royal Tenenbaums (‘La família Tenenbaum’)
Any: 2001

Durada: 108 min.

País: Estats Units

Director: Wes Anderson 

Guió: Wes Anderson, Owen Wilson

Música: Mark Mothersbaugh

Fotografia: Robert Yeoman

Actors: Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Luke Wilson, Gwyneth Paltrow, Owen Wilson, Danny Glover, Bill Murray, Seymour Cassel, Kumar Pallana, Grant Rosenmeyer, Jonah Meyerson, Aram Aslanian-Persico, Irene Gorovaia, Amedeo Turturro, James Fitzgerald

Gènere: Comèdia. Comèdia dramàtica. Família. Cinema independent EUA 

 

Sinopsi: Royal Tenenbaum i la seva dona, Etheline, després de tenir tres fills, Chas, Richie i Margot, s'han separat. Chas, que treballa en el sector immobiliari, semblava tenir un do innat per a les finances internacionals. Margot va ser dramaturga i va obtenir una beca Braverman de 50.000 dòlars quan encara era a l'institut. Richie va ser campió junior de tennis i va guanyar els campionats dels Estats Units tres anys consecutius. Però tots els brillants rècords dels joves Tenenbaum queden sobtadament esborrats per dues dècades de traïcions, fracassos i decepcions de les quals consideren que el seu pare és el principal responsable.

Dia 24 de MARÇ (Aula A4)

Títol original: The Life Aquatic with Steve Zissou

Any: 2004

Durada: 118 min.

País: Estats Units

Director: Wes Anderson

Guió: Wes Anderson, Noah Baumbach

Música: Mark Mothersbaugh

Fotografia: Robert D. Yeoman

Actors: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Michael Gambon, Noah Taylor, Bud Cort, Seu Jorge, Robyn Cohen, Waris Ahluwalia, Seymour Cassel, Noah Baumbach, Hal Yamanouchi

Gènere: Comèdia. Comèdia dramàtica. Aventures marines. Submarins

 

Sinopsi: Després de preparar un pla per venjar la mort del seu col·lega a mans d'un mític tauró blanc, l'oceanògraf Steve Zissou recluta una tripulació que inclou la seva esposa, una periodista i un jove que podria ser el seu fill.

Dia 31 de MARÇ (Sala d'actes)

Títol original: Fantastic Mr. Fox

Any: 2009

Durada: 87 min.

País: Estats Units

Director: Wes Anderson

Guió: Wes Anderson, Noah Baumbach (novel·la: Roald Dahl)
Música: Alexandre Desplat

Fotografia: Tristan Oliver

Gènere: Animació. Comèdia. Stop Motion

 

Sinopsi: Una astuta guineu anomenada Fox (veu original de George Clooney) sembla portar una vida idíl·lica amb la seva esposa (Meryl Streep) i amb el seu fill Ash (Jason Schwartzman). Però, a les nits, el senyor Fox es dedica a robar gallines, ànecs i galls dindis a les granges veïnes, raó per la qual els grangers decideixen caçar-lo. Basada en un famós llibre per a nens de Roald Dahl.

                     _________________________________________________________________

Cicle documental

Dia 3 de febrer  (Aula 4)

Títol original: Blackfish

Any: 2013

Durada: 83 min

País: Estats Units

Directora: Gabriela Cowperthwaite

Guió: Gabriela Cowperthwaite, Eli Despres

Música: Jeff Beal

Fotografia: Jonathan Ingalls, Chris Towey

Gènere: Documental. Animals. Documental marí. Orques

Sinopsi: Tilikum és una orca que va ser responsable de la mort de tres persones, entre elles una experimentada entrenadora. Blackfish mostra les conseqüències, de vegades devastadores, de mantenir aquestes intel·ligents i sensibles criatures en captivitat.

Dia 10 de febrer  (Sala d'actes)

Títol original: Before the Flood (coneguda a Espanya com a Antes que sea tarde)

Any: 2016

Durada: 95 min

País: Estats Units

Director: Fisher Stevens

Guió: Mark Monroe

Música: Mogwai, Trent Reznor, Atticus Ross, Gustavo Santaolalla

Fotografia: Antonio Rossi

Intervencions: Leonardo DiCaprio, Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon

Gènere: Documental. Naturalesa. Canvi climàtic.

Sinopsi: Una mirada a l'efecte del canvi climàtic en el nostre entorn i com la societat pot prevenir-lo, incloent la salvació d'espècies en perill d'extinció. Produït per Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio, que, a més, entrevista nombroses personalitats i serveix de narrador. La filmació de Before the Flood es va perllongar durant tres anys, i el guió el signa Mark Monroe, responsable de l'aclamat documental The Cove.

Dia 17 de febrer (Sala d'actes)

Títol original: The Act of Killing

Any: 2012

Durada: 117 min (aprox.)

País: Dinamarca

Directors: Joshua Oppenheimer, Christine Cynn

Guió: Joshua Oppenheimer, Christine Cynn

Música: Karsten Fundal

Fotografia: Carlos Arango De Montis, Lars Skree

Intervencions: Anwar Congo, Herman Koto, Adi Zulkadry, Ibrahim Sinik

Gènere: Documental. Documental sobre història. Crim

Sinopsi: Després del cop d'Estat militar de 1965, el general Suharto va ocupar el poder a Indonèsia. A continuació va arribar el genocidi: milers de comunistes, reals o presumptes, varen ser assassinats pels esquadrons de la mort indonesis. Unes dècades després, es demana a dos dels més sanguinaris mercenaris de l'època —ells es feien dir «gàngsters»—, Anwar Congo i Herman Koto, que participin en una pel·lícula en la qual recreïn els horribles crims —tortures, violacions i assassinats en massa— que tranquil·lament confessen haver comès en el passat.

Dia 24 de febrer  (Aula 4)

Títol original: Jodorowsky's Dune

Any: 2013

Durada: 83 min

País: Estats Units

Director: Frank Pavich

Música: Kurt Stenzel

Fotografia: David Cavallo

Intervencions: Alejandro Jodorowsky, Nicolas Winding Refn, H. R. Giger, Richard Stanley, Gary Kurtz, Brontis Jodorowsky, Devin Faraci, Drew McWeeny, Michel Seydoux, Chris Foss

Gènere: Documental. Documental sobre cinema

Sinopsi: El 1975, el polifacètic artista i director de culte Alejandro Jodorowsky va somiar en un projecte: l’adaptació de la novel·la clàssica de ciència-ficció Dune, de Frank Herbert. Amb el guionista de Hollywood i mestre d'efectes especials Donen O'Bannon, el (futur) dissenyador d’Alien, H. R. Giger, i l'artista de còmics Jean Moebius Giraud, tots sota la direcció de Jodorowsky, Dune seria una superproducció les cotes d'ambició de la qual sobrepassaven tots els límits. Un somni que es va esfondrar abans de poder alçar-se. Per fi, després de quatre dècades, un documental ens desvetlla el film que va poder ser el Dune d'Alejandro Jodorowsky, documental que empra un enfocament similar a Lost in La Mancha, de Terry Gilliam, i que ens permet descobrir entrevistes amb els seus principals artífexs i una immersió en tot el treball de preproducció creat per a la cinta.

                     _________________________________________________________________

CICLE DE CINEMA FANTÀSTIC

Dia 2 de desembre

Títol original: Hugo (‘La invenció d'Hugo’), 2011 (127')
País: Estats Units
Director: Martin Scorsese
Guió: John Logan (llibre: Brian Selznick)
Música: Howard Shore
Fotografia: Robert Richardson
Actors: Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Jude Law, Emily Mortimer, Michael Stuhlbarg, Ray Winstone, Christopher Lee, Richard Griffiths, Helen McCrory, Frances de la Tour
Gènere: Aventures. Drama. Fantàstic. Intriga. Cinema dins del cinema. Cinema familiar 

Sinopsi: París, anys trenta. Hugo (Asa Butterfield) és un nen orfe, rellotger i lladre que viu entre els murs d'una atrafegada estació de trens parisenca. Ningú no sap de la seva existència fins que el descobreix una excèntrica nena (Chloë Moretz) amb la qual viurà una increïble aventura...

 

Dia 9 de desembre

Títol original: The Fall, 2006 (118')
País: Índia
Director: Tarsem Singh
Guió: Dan Gilroy, Nico Soultanakis, Tarsem Singh (remake: Zako Heskija)
Música: Krishna Levy
Fotografia: Colin Watkinson
Actors: Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell, Julian Bleach, Robin Smith, Daniel Caltagirone, Leo Bill, Sean Gilder, Grant Brett Swamby, Marcus Wesley, Jeetu Verma
Gènere: Fantàstic. Anys vint. Remake. Pel·lícula de culte

Sinopsi: Hollywood, anys vint. Després d'una desafortunada caiguda, un especialista en seqüències d'acció és ingressat en un hospital. Allà coneix Alexandria, una nena amb un braç trencat a la qual fa una promesa: si ella li aconsegueix allò que li demana, ell li explicarà una història meravellosa. El relat s'estén a tots els racons del món.

Dia 16 de desembre


Títol original: Over the Garden Wall (TV), 2014 (100')

País: Estats Units

Director: Patrick McHale, Nate Cash 

Guió: Amalia Levari, Patrick McHale, Tom Herpich, Natasha Allegri, Zac Gorman, Steve Wolfhard

Música: The Blasting Company

Gènere: Animació. Comèdia. Fantàstic: Minisèrie de TV 

Sinopsi: Wirt i Greg són dos germans que s'han perdut al Desconegut, un estrany bosc a la deriva en el temps, i que cerquen el camí de retorn a casa. El gran és responsable i temorós; el petit, despreocupat, optimista i juganer. Dues personalitats oposades que, al llarg del trajecte, comptaran amb l'ajuda d'un ombrívol llenyataire i d'un ocell blau amb bastant mal geni.

Dia 23 de desembre

Títol original: Angel-A, 2005 (90')
País: França
Director: Luc Besson
Guió: Luc Besson
Música: Anja Garbarek
Fotografia: Thierry Arbogast (B&W)
Actors: Jamel Debbouze, Rie Rasmussen, Gilbert Melki, Serge Riaboukine, Akim Chir, Eric Balliet, Loïc Pora, Venus Boone, Jérôme Guesdon, Michel Bellot, Michel Chesneau
Gènere: Màfia. Comèdia. Fantàstic

Sinopsi: André decideix suïcidar-se, però, quan és a punt de fer-ho, descobreix que no és l'únic: al seu costat, una jove ha pres la mateixa decisió. André decideix salvar-la, i aquesta trobada canviarà totalment la seva vida...

 

Dia 30 de desembre

Títol original: The Princess Bride, 1987 (98')

País: Estats Units

Director: Rob Reiner 

Guió: William Goldman

Música: Mark Knopfler

Fotografia: Adrian Biddle

Actors: Robin Wright, Cary Elwes, Mandy Patinkin, Chris Sarandon, Christopher Guest, Wallace Shawn, André the Giant, Fred Savage, Peter Falk, Peter Cook, Mel Smith, Carol Kane, Billy Crystal, Anne Dyson, Margery Mason, Malcolm Storry, Willoughby Gray, Betsy Brantley, Paul Badger 

Gènere: Aventures. Romanç. Comèdia. Fantàstic: Comèdia romàntica. Fantasia medieval. Capa i espasa. Màgia. Bruixeria. Pel·lícula de culte 

Sinopsi: Després de buscar fortuna durant cinc anys, Westley (Cary Elwes) retorna a la seva terra per casar-se amb la seva estimada, la bella Buttercup (Robin Wright Penn), a la qual havia jurat amor etern. No obstant això, per recuperar-la haurà d'enfrontar-se a Vizzini (Wallace Shawn) i els seus esbirros. Una vegada derrotats aquests, haurà de superar el pitjor dels obstacles: el príncep Humperdinck (Chris Sarandon) pretén casar-se amb la desgraciada Buttercup, malgrat que ella no l’estima, ja que segueix enamorada de Westley.

                    _________________________________________________________________

Cicle d'Animació occidental. Octubre de 2016

7 d'octubre (Aula 3)

Títol original: Les triplettes de Belleville ('Benvinguts a Belleville')

Any: 2003

Durada: 78 min.

País: França

Direccció i guió: Sylvain Chomet

Música: Benoit Charest

Gènere: Animació. Comèdia. Drama. Esport. Ciclisme

Sinopsi: Champion, que ha estat adoptat per la seva àvia, Madame Souza, és un nen solitari. Quan ella s'adona que el nen només és feliç sobre una bicicleta, el sotmet a un rigorós entrenament. Anys després, Champion ja està preparat per participar en la carrera ciclista més famosa del món: el Tour de França. No obstant això, durant la competició dos misteriosos homes vestits de negre el segresten. Madame Souza i el seu fidel gos, Bruno, emprenen la seva cerca, que els porta a l'altre costat de l'oceà, a l'enorme ciutat de Belleville, on coneixen les famoses «triplettes de Belleville», tres estrelles del music-hall dels anys trenta, que decideixen acollir-los sota la seva protecció. El gran sentit de l'olfacte de Bruno els posa sobre la pista de Champion. Però, podran combatre els diabòlics plans de la màfia francesa?

14 d'octubre (Sala d'actes)

Títol original: The Secret of Kells ('El secret del llibre de Kells')

Any: 2009

Durada: 75 min.

País: Irlanda

Direcció: Tomm Moore i Nora Twomey

Guió: Fabrice Ziolkowski (història: Tomm Moore)

Música: Bruno Coulais

Gènere: Animació. Aventures. Segle IX. Edat mitjana

Sinopsi: Brendan, un jove monjo de 12 anys, viu en una abadia fortificada de Kells en la Irlanda del segle IX. Juntament amb la resta de frares, ajuda a construir una muralla per protegir l'abadia dels assalts dels víkings. Quan coneix fra Aidan, un famós mestre miniaturista i «guardià» d'un excepcional llibre de miniatures que està, no obstant això, inacabat, el petit Brendan viurà increïbles aventures. Aidan iniciarà el protagonista en l'art de la miniatura, per al qual el nen sembla que té un increïble talent. Per acabar el llibre i enfrontar-se a les seves pors, Brendan surt de l'abadia per primera vegada i s'interna en el bosc encantat on perilloses criatures mítiques l'esperen amagades. Allí coneix Aisling, un esperit del bosc que l'ajudarà en el seu camí. Aconseguirà complir la seva missió malgrat les hordes de víkings que s'acosten? Podrà demostrar que l'art és la millor protecció contra els bàrbars?

21 d'octubre (Aula 4)

Títol original: L'illusionniste ('L'il·lusionista')

Any: 2010

Durada: 76 min.

País: França

Direcció: Sylvain Chomet

Guió: Sylvain Chomet i Jacques Tati
Música: Sylvain Chomet
Gènere: Animació. Drama. Comèdia dramàtica. Màgia
Sinopsi: Explica la història d'un vell mag que tracta de no defraudar una nena convençuda que els seus trucs de màgia són reals. Segona pel·lícula del director de Benvinguts a Belleville, basada en un guió de Jacques Tati que mai no va ser produït.

28 d'octubre (Sala d'actes)

Títol original: The Road to El Dorado ('La ruta cap a El Dorado')

Any: 2000

Durada: 80 min.

País: Estats Units

Direcció: Bibo Bergeron i Don Paul

Guió: Ted Elliott i Terry Rossio

Música: Hans Zimmer, John Powell (cançons originals d'Elton John)

Gènere: Animació. Aventures. Infantil

Sinopsi: El mapa de la fabulosa i mítica ciutat d'El Dorado, on es troba el major tresor de la història, arriba a les mans de dos petits estafadors, Tulio i Miguel, mentre es troben presos a la bodega del vaixell d'Hernán Cortés. Després de fugir passaran tot tipus de peripècies amb la finalitat d'aconseguir descobrir la mítica ciutat i apoderar-se de les seves riqueses.

                    _________________________________________________________________

Cicle de Terror

4 de novembre (Aula 4)

Títol original: Bram Stoker's Dracula (‘Dràcula de Bram Stoker’)

Any: 1992

Durada: 130 m

País: Estats Units

Director: Francis Ford Coppola

Música: Wojciech Kilar

Fotografia: Michael Ballhaus

Actors: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Richard I. Grant, Cary Elwes, Sadie Frost, Tom Waits, Bill Campbell, Monica Bellucci, Jay Robinson

Gènere: Terror. Romanç. Fantàstic. Segle XIX. Vampirs. Pel·lícula de culte

 

Sinopsi: Any 1890, el jove advocat Jonathan Harker viatja a un castell perdut de Transsilvània, on coneix el comte Dràcula, que el 1462 va perdre al seu amor, Elizabeta. El comte, fascinat per una fotografia de Mina Murray, l’al·lota de Harker, que li recorda la seva Elizabeta, viatja fins a Londres «travessant oceans de temps» per conèixer-la. Ja a Anglaterra, intentarà conquistar i seduir Lucy, la millor amiga de Mina.

 

11 de novembre  (Sala d'actes)

Títol original: Vargtimmen (‘L’hora del llop’)

Any: 1968

Durada: 88 m

País: Suècia

Director: Ingmar Bergman

Guió: Ingmar Bergman

Música: Lars Johan Werle

Fotografia: Sven Nykvist (B&W)

Actors: Max von Sydow, Liv Ullmann, Erland Josephson, Gertrud Fridh, Ingrid Thulin, Gudrun Brost, Naima Wifstrand, Ulf Johansson, Bertil Anderberg, Georg Rydeberg

Gènere: Drama. Terror. Drama psicològic. Surrealisme

 

Sinopsi: En una illa viuen els Borg: Johan, que és pintor, i la seva dona Alma. Els seus veïns, els sinistres Von Merken, posseeixen un cercle d'amistats tan esgarrifós que Johan comença a obsessionar-se amb la idea que els dimonis l’espien…

 

18 de novembre (Sala d'actes)

Títol original: Kaidan (‘Kwaidan’)

Any: 1964

Durada: 164 m

País: Japó

Director: Masaki Kobayashi

Guió: Yôko Mizuki (llibre: Lafcadio Hearn)

Música: Tôru Takemitsu

Fotografia: Yoshio Miyajima

Actors: Tatsuya Nakadai, Rentarô Mikuni, Katsuo Nakamura, Ganemon Nakamura, Michiyo Aratama, Keiko Kishi

Gènere: Fantàstic. Terror. Sobrenatural. Fantasmes. Terror japonès. Pel·lícula d'episodis

 

Sinopsi: Film basat en quatre històries de l'escriptor Lafcadio Hearn. «Pèl negre»: un samurai no suporta la seva dona i l'abandona per una princesa. Anys després torna a casa per fer un terrible descobriment. «La dona a la neu»: dos llenyataires es refugien d'una tempesta de neu en una espècie de cabana abandonada. «Hoichi»: el fantasma d'un samurai demana a un músic cec que toqui una balada a la tomba del seu senyor. «A la tassa de te»: un samurai s'espanta per la visió d'un home reflectit a la seva tassa.

Cicles anteriors:

Vés al facebook del Cineclub

logo facebook

Activitat gratuïta

És una iniciativa dels estudiants de la UIB

Les pel·lícules s'escullen mitjançant votació al Facebook

 Sa

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save