V Cicle de cinema d'Amèrica Llatina

que enguany es dedicarà a les revolucions «vigents»: Mèxic, Cuba i Nicaragua

 

Dates

Els dimarts del 16 de gener al 6 de febrer de 2018 a les 19.30 hores

Lloc

Aula 7 de l'edifici Sa Riera

Coordinació

Gonçal López Nadal, professor titular d’universitat, Departament d’Economia Aplicada. Universitat de les Illes Balears.

 

Les pel·lícules triades i els dies en què es podran visionar (dimarts) són:

16 de gener de 2018

Viva Zapata

(Elia Kazan, 1952. 113 minuts)

Sinopsi

Biografia d'Emiliano Zapata (1879-1919), un dels mes famosos revolucionaris mexicans, que va aixecar el país contra el Govern dictatorial del president Porfirio Díaz. Explicació de les causes que condueixen a l'esclat del conflicte camperol i evolució posterior del lideratge en arribar a ostentar el poder.

23 de gener de 2018

Memorias del subdesarrollo 

(Tomás Gutiérrez Alea, 1968. 97 minuts)

Sinopsi

L'Havana, estiu-tardor de 1962. Un escriptor burgès decideix restar al país en lloc de marxar a l'exili. Allà contempla com a espectador el teatre d'una realitat que coneix uns canvis extraordinàriment intensos i la voràgine d'una revolució que s'enfronta a un dels seus moments àlgids: la crisi dels míssils.

30 de gener de 2018

Conducta

(Ernesto Daranas, 2014. 108 minuts)

Sinopsi

Han passat més de cinquanta anys de la Revolució, i Cuba en coneix les conseqüències: un món que traspua uns valors humans difícilment comparables en un entorn ple de mancances materials. El dilema es presenta quan els seus codis comencen a qüestionar endebades les formes més adients per preservar l'ètica de la pròpia revolució. Un al·lot, Xala, i la seva mestra, Carmela, s'encarreguen de descriure una crua panoràmica de la vigència d'aquella revolució.

6 de febrer de 2018

Carla's song

(Ken Loach, 1998. 127 minuts)

Sinopsi

Carla és una jove de Nicaragua que viu com a refugiada a Glasgow. Allà coneix George, un conductor d'autobusos amb qui decideix partir cap al país d’Amèrica Central pensant en un retorn a Escòcia. La guerra civil que enfronta els sandinistes amb la Contra i els seus aliats americans al seu país dificultarà extremadament complir els seus desitjos.