"Contra l'obediència. Les arts i la revolta", conferència a càrrec de Joan M. Minguet

Data

El dijous 1 de desembre de 2016

Hora

A les 12 hores

Lloc

Aula de Graus de l’edifici Ramon Llull

 

La història de l’art és un relat d’obediències, d’acceptar veritats que ens vénen donades. Les obres del passat mereixen el nostre judici crític, no la nostra genuflexió. I l’art del present? En comptes de distreure’ns, la seva missió hauria de ser interrogar-nos, destorbar-nos, portar-nos a la ruptura.

Joan M. Minguet és professor d’Història de l’Art Contemporani i Història del Cinema a la Universitat Autònoma de Barcelona; docent en màsters impartits a la UAB i EINA. És president de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA-AICA Catalonia) des de 2010, i participa activament en tot tipus de tasques referents al seu treball com a investigador, comissari i crític d'art.

El seu treball engloba l'estudi de les avantguardes artístiques del segle XX, sobretot a Catalunya, amb l'anàlisi d'artistes com Joan Miró, Salvador Dalí o moviments com el Noucentisme. Així mateix destaca el seu interès per la fotografia, el cinema, les arts escèniques, el circ, i les tensions i els contactes entre l'alta cultura i la cultura de masses, entre altres aspectes. I sobretot és un apassionat de la seva feina, i així ho transmet.

Organització

Departament. de Ciències Històriques i Teoria de les Arts

Suport

Facultat de Filosofia i Lletres