Antoni Costa

 Antoni Costa (Palma, 1967) és fotògraf. Va créixer en un ambient familiar envoltat de rodets i amarat de líquids de revelatge i fixadors, testimoni de les tècniques artesanals del muntatge i el retoc fotogràfic, però la seva obra s'enfoca de ple al marc de la imatge digital i les xarxes socials fotogràfiques.

S'ha dedicat professionalment al món de la imatge els darrers vint anys, primer des de l'òptica de la publicitat i aviat farà deu anys des d'una perspectiva institucional, al Servei de Comunicació de la Universitat de les Illes Balears. Ha cursat el Diploma d'Especialització Professional Universitari de Fotografia Digital i Tractament de la Imatge (Universitat de València) i és col·laborador de l'Observatori Fotogràfic del Paisatge de la Universitat de les Illes Balears.

La seva obra ha obtingut diversos reconeixements. Ha estat finalista del Certamen Nacional de Fotografia Científica FOTCIENCIA14 (2017) i, com a tal, la seva obra s'ha exposat a París, Salamanca, Madrid, la Corunya, Àvila, Valladolid, Càdis, Zamora, Barcelona (prevista), Alcoi (prevista), Sant Sebastià (prevista), València (prevista) i Palma (febrer 2018).

Fotografia d'Aina Costa

També ha estat guardonat amb el primer premi del II Concurs de Fotografia Digital per la Igualtat entre Dones i Homes, 2016. Enfocant la (Des)Igualtat, i amb el segon premi del III Concurs de Fotografia Memorial Miquel Seguí Aznar d'arquitectura urbana (2011).

La seva obra s'ha exposat a l'Expolaroid - Festival Internacional de la Pel·lícula Fotogràfica Instantània (Palma, 2017) i ha fet part del projecte col·laboratiu IgersMap, el primer mapa del món creat per instagramers.